Hur du ändrar Out Rattar

Rör du förmodligen ratten på din bil mer än någon annan del. Rattar bär ut, så ibland måste du byta ut dem. Dra en ratt är inte svårt, men det kan vara en aning knepigt beroende på vilket år fordonet byggdes. Nyare bilar är utrustade med krockkuddar, så de kräver några olika steg. Det är skrämmande, men det kan göras själv. I det här fallet är bilen en 2007 Chevrolet Silverado, men stegen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Ratt avdragare
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-tums ratchet förlängning, 12-inches lång
Byte ratt
Insexnyckelsats
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och koppla bort batteriet. Koppla bort den negativa posten först, sedan den positiva, och placera dem bort från batteriet. För att undvika misstag tömning av krockkudden, vänta 30 minuter innan du arbetar på fordonet ytterligare.
2

Lås ratten genom att vrida det från sida till sida med nyckeln ur tändningen. Du vill låsa hjulet så rakt som möjligt så att du kan anpassa den nya ordentligt.
3

Placera insexnyckeln i ett av tillgång hålen på baksidan av ratten . Detta är ett av klippen för att frigöra krockkudde, och en insexnyckel används bara för att poppa klippet på sin plats. Gör det på varje sida, medan du håller krockkudden stadigt med en annan hand.
4

Lossa klämman som håller den gula ledningen till ratten med hjälp av spetstång. Du kommer att återanvända dessa klipp, så var försiktig med dem.
5

Lossa gula airbag kabelnätet från klockfjädern hjälp av spetstång eller dina fingrar. Detta kommer att koppla bort strömmen till airbagen och göra det inert. Placera den åt sidan, med ansiktet uppåt.
6

unbolt ratten med 3/8-tums Ratchet, socket set och förlängning.
7

Trä ratt avdragare i själva ratten med de medföljande skruvarna. I mitten av avdragare är konstruerade för att driva på rattstången medan bultarna dra hjulet bakåt.
8

Drag åt bulten av hjulet avdragare tills ratten lossnar från kolonnen. Vid denna punkt, kan du skruva isär avdragaren ratten från ratten. Ta bort den gamla ratten.
9

Sätt den nya ratten på rattstången, är noga med att påpeka att orienteringen av hjulet.
10

Bolt hjulet nedåt med 3/8-tums Ratchet, socket och förlängning.
11

Anslut den gula airbag sladden till klockfjädern genom att skjuta de två klippen tillsammans. Du kan klippa kabeln till ratten igen i samma steg.
12

Skjut krockkudden i ratten, är fast. Hornet kommer sannolikt att gå av vid denna tidpunkt, men bara förberedas för buller.
13

Anslut batteriet, positiva inlägg sedan negativ post, med 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats . Jobbet är nu klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97088.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.