Hur man använder Tekonsha Brake Control

Tekonsha är en ledande tillverkare av proportionella styrenheter släpfordonsbroms. Dessa styrenheter använder en avkänningsanordning för att bestämma mängden av retardationen av dragfordonet och proportionellt tillämpa släpets bromsar för att ge en jämn, kontrollerat stopp. Ett antal olika modeller av Tekonsha broms regulatorer är tillgängliga, även om alla är liknande i drift. Eventuella skillnader i installation och användning kommer att beskrivas nedan. Saker du behöver
bogsera fordon utrustade med korrekt installerad Tekonsha broms controller
Trailer för att dras
Visa fler instruktioner
1

Anslut släpvagnen till dragfordonet . Om du har Voyager modell, måste du ställa in justering av sensorn innan du fortsätter (Prodigy, Primus och P3 modeller utför automatisk nivåreglering.) Först, slå på strömmen ratten till max (medurs) inställning. Sedan trycker du på bromspedalen. Vrid nivån moturs (mot baksidan av kontrollen) tills LED tvåfärgade ändras från grönt till rött. Sedan sakta rotera ryggen nivån ratten tills lysdioden ändras till orange. Nivån bestämmer aggressivitet bromsverkan. För mer aggressiv bromsning, rotera nivån ratten så att lysdioden ändras till en ljusare orange eller ett svagt rött. När nivån är inställd, släpper bromspedalen.
2

Tow släpet på en nivå, torr, bilfri asfalterad yta vid 25 mph. Applicera den manuella glidklacken på kontrollenheten. Om släpets bromsar låser upp, justera effekten moturs för att minska bromseffekten. Om det inte finns tillräckligt bromsning av släpvagnens hjul, justera effekten medurs för att öka effekten. Upprepa detta flera gånger tills effektnivån justeras för att ge maximal bromsverkan utan att låsa upp släpvagnens hjul.
3

Justera "Boost" inställning om handkontrollen är ett underbarn, Primus eller P3 modell. I effektläget kan föraren ställa in en mer aggressiv bromsverkan för vissa körförhållanden (t.ex. en mycket tungt lastad släpvagn) eller preferenser (föraren kan vilja att släpvagnens bromsar bidra starkare i bromsverkan). Typiska boost inställningar B0 (ingen höjning) till B3 (maximum.) Tryck på Boost-knappen för att stegvis öka effektläget. För att tillfälligt avbryta boost funktionen för säkerhetskopiering släpet, håll Boost-knapp i fem sekunder med bromspedalen nedtryckt. Funktionen inaktiveras i tre minuter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97324.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.