Hur man installerar en ratt

Processen för att installera en eftermarknad ratten på din bil kanske inte verkar vara alltför komplicerat. Men det finns en massa små bitar som du måste hålla reda på, och det kommer att ta lite tålamod. Saker du behöver
Ratt
Visa fler instruktioner Review bort den original Ratt
1

Läs instruktionerna som följer med ratten och samla följande verktyg:.. skruvmejsel, tång och en avdragare
2

Point hjul rakt fram Addera 3

Koppla loss batteriet eller dra horn säkringen innan du tar bort den gamla ratten. Detta förhindrar hornet från kortslutning eller blåsa under installationen
4

Ta hornet mekanismen genom att göra ett eller flera av följande åtgärder: Tryck nedåt på hornet lock eller ring och vrid, ta bort emblemet. keps från sitt slint-i position genom att ta tag den och dra den mot dig eller bända loss den, eller om hornet ringen är fäst med skruvar som är dolda i baksidan av hjulens ekrar, använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna och ring.
5

bort horn tråd eller fjäderbelastad metall kolven från plasthölje med antingen dra rakt ut på metallen kolven eller, på de flesta modeller, genom att vrida plasthylsa till vänster och sedan dra ut. Klipp av kabeln plasthylsan och hålla hylsan för senare användning.
6

bort axeln-mutter hållarklämman, om det är närvarande, och hålla för senare användning. Ta bort axeln muttern som håller hjulet på axeln.
7

Märk axeln vid klockan tolv läge så att du vet var du ska placera toppen av det nya hjulet.

8

Infoga en vanlig avdragare i de två gängade hålen som visas i navet i den gamla hjulet och dra bort rattstången.
9

Ta bort originalet hjulet.

Installera den nya ratten
10

Placera små rörformade metallhylsa ner över rattstången.
11 nav

Position på splines, göra vissa att axeln är korrekt positionerad med hjälp av märket du gjorde i steg 7. Du kan behöva vrida plaströret horn kontakt aning att anpassa den till aktuellt hål genom navet.
12

Infoga plasthylsa och våren från steg 5 utan tråd i plast horn bostäder. Om plasthylsan sträcker sig ovanför den övre bulten ytan av den anpassade navet, skära ner hylsan så att den är 1/8-inch under toppen av navet. Ta bort hylsan.
13

Infoga genom plasthylsan tråden bly som levererades i hjulsats. Ena änden inte kommer att passera genom hylsan. Denna klockformade änden går in i hornet kontakthus. Sätt hylsan och kabeln in i huset och låst läge.
14

Route tråd runt navet från 10:00 ställning till om de två klockan för att rätta hjulet. Position rörskyddet och hjulet på navet. Se till att tråden ledningen passerar genom lämpliga hål i de två klockan. Använda de tre axlar som bultar, fast navet, rörskyddet och hjul tillsammans, men dra inte åt dem.
15 wheel

Kontrollera för korrekt positionering. Om det stämmer, installerar axelmuttern från steg 6 och dra åt. Installera axel-mutter hållarklämman. Om hållaren inte passar in i spåret på axeln, dra åt muttern tills det passar som ursprungligen placerad.
16

bort knuffar bultarna och installera dem genom ringen med fibern mot dig . Dra åt axeln bultarna med försiktighet - överskott vridmoment kommer att resultera i skador på navet. Axeln mutter, om korrekt åtdragen, kommer stadigt hålla navet och hjulet på axeln.
17

Anslut tråd leda till kontakten på låsringen. Placera fjädern på center mutter. Rikta in fördjupningarna i hornet mössa med reliefer i fibermaterial och skjut in groparna senaste fibern. Vrid locket åt vänster eller höger tills tight.
18

Återanslut batteriet eller byt säkring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/96997.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.