Vilka är fördelarna med individuella spjällhusen?

Härstammar från de multipla-förgasare uppställningar som vanligen används på fullblodig racerbilar sedan början 20th century, individuella spjällhus uppställningar lyssna till en tid när några föreskrifter regleras bilvärlden. Dessa ingen har upphört att induktion system används på några av de dyraste och kraftfulla motorer på planeten, inklusive de som används i Formula One och Pro Stock Drag Racing. Tryckvågor

Luft måste bromsa för att stanna eller påskynda att gå. Mass innebär också att den inte förlorar all sin tröghet när de träffar något, inklusive baksidan av en inloppsventil. När ventilen stängs, förorsakar luftens massa det att komprimera och studsa tillbaka med tryck i form av en sonic chockvåg. När den träffar något eller når en viss punkt, kommer tryckvågen vända och ras tillbaka mot inloppsventilen. Addera Volumetric Efficiency

Termen "volymetrisk effektivitet" avser till en motor förmåga att andas in luft och bränsle. Helst skulle en 500 kubiktum motor andas 500 cubic inches av luft per varv, men pumpning och effektivitetsförluster släppa den siffran sjunkit till cirka 400 cubic inches, vilket är 80 procent av volymetrisk verkningsgrad. Installera en överladdare, som sticker mer luft in i motorn. är ett sätt att öka volymetrisk verkningsgrad, men du kan göra samma sak med tryckvågor. Öppna inloppsventilen i samma ögonblick att intaget tryckvågen vänder (återgår), och det kommer att skjuta luft genom ventilen öppnar för volymetriska verkningsgrader eventuellt överstigande 100 procent.

Enskilda fallspjällhusen

Ett stort problem med att dra nytta av tryckvågor är att de bara fungerar på vissa varvtal där luftintaget hastighet sammanfaller med ventilen öppnas. Ett sätt att öka frekvensen av tryckvågen "studsar" är att ge vågorna något att studsa av det är nära till inloppsventilen. Placera ett spjällhus nära huvudet intag port åstadkommer just en sådan uppgift, men extrem försiktighet måste iakttas. Att sätta den för nära kommer att göra det möjligt för tryckvågen att studsa rätt av passagen.
Response

En stor fördel för enskilda fallspjällhusen har att göra med ökad gasrespons sker som av två skäl. Den första är att snabb våg studsande säkerställer att det alltid finns tillräckligt med tryck för att täcka fördröjning mellan när gasspjället öppnas och när ventilen in i cylindern. Det andra är att en normal grenrör har en stor öppen yta ("plenum") strax före intag löpare. När gasspjället öppnas, måste det området de-trycket innan någon extra luft kan komma in i cylindrarna. Den individuella inställningen lämnar lite utrymme mellan spjällhuset plattan och inloppsventil, gör gasrespons nästan ögonblicklig.
Nackdelar

Annat än kostnaden över singel-spjällhuset uppställningar, individuella inställningar har några nackdelar. De är inte alltid spela bra med ledning stock motor datorer, och absolut inte kommer att fungera med tryckgrenrör luft insprutningssystem. Du kan köra en turbo eller kompressor med individuella inställningar (ta en titt på RB26DETT motorn i en gammal Nissan Skyline), men du måste installera en plenumet att länka spjällhuset intag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84075.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.