Krängningshämmare vs Spring Suspension

Krängningshämmare suspensioner kan tyckas omodern teknik, men de är långt ifrån utdöd. Medan spiralfjädrar länge sedan kom att dominera bilmarknaden, har enkla, billiga och pålitliga torsionsstaven skaffat sig en fin nisch för sig själv där trottoaren slutar. Vid slutet av dagen, handlar det om ett val mellan åkkomfort, fjädring artikulation, justerbarhet och kostnad. Spring Grunderna
p Det finns egentligen bara två typer av fjädrar: de som böj, och de som twist. Bladfjädrar är långa remsor av fjäderstål fästa vid endera änden till chassit. Axeln sitter i mitten av remsan, som böjer sig uppåt för att absorbera axel rörelse. En torsionsstång löper longitudinellt genom chassit, det fäster vid ena änden till chassit och går genom pivot punkten av ett fordons kontroll vapen sättet att de genomgående bultarna normalt skulle Addera Coil och Torsion. Bar Movement

En spiralfjäder är egentligen en kombination av ett blad och spiralfjäder i att det både böjer och vrider för att absorbera rörelse. Denna dubbla effekten av böjning och vridning lämpar sig för mycket exakt inställning, mer så än den enkelverkande torsionsstav. Mest fordonsindustrin spiralfjädrar är progressiv design, vilket innebär att de komprimera lättare för den första tum eller två av rörelse, men blir successivt styvare när de komprimeras. Det är möjligt att göra en något progressiv torsionsstång, men det är svårare och dyrare att ingenjör.
Spiralfjädrar och nackdelar

Mångsidighet är spolen vårens främsta trumfkort. Spiralfjädern dual-action progressiva natur innebär att ingenjörer kan bygga en för att absorbera ganska stora effekter med minimal föraren obehag samtidigt träffande kontrollerar krängning vid kurvtagning. Spiralfjädrar package också lättare i moderna unibody fordon, eftersom gapet i slingorna lämnar utrymme för stötdämparen. Men det finns en baksida på förpackningen ekvationen också, eftersom det öppna utrymmet i spiralfjädern gör det dimensionellt större än torsionsstången. Skruvfjädern behöver sin egen ficka och support konstruerad i chassit, medan en torsion bar helt enkelt glider under.
Krängningshämmare och nackdelar

Förutom förpackningar överväganden , behöver torsionsstänger har en påfallande fördel över spiralfjädrar. Genom att rotera en torsion bar i förhållande till ramen, kan en förare höjer lätt eller sänka sitt fordon av flera inches för antingen mer markfrigång eller för en trottoar-skrapa ride. Denna justerbarhet gör torsionsstänger perfekt för terränggående fordon, vilket är där du normalt hittar dem. Den negativa sidan är att höja ett fordon med torsionsstänger inte kommer att öka uppskov rörelseomfång, och att förladdning det på ett sådant sätt kan förkorta dess livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96812.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.