Hur konvertera gasbilar till Electric

Elbilar behöver inte vara små ekono-boxar med "titta på mig jag är en martyr för miljön" styling. Inte heller behöver de vara långsam eller ens särskilt dyrt. Tvärtom, elmotorer kan vara mindre och lättare än en gasmotor göra samma makt, och deras massiva lågt varvtal vridmoment gör dem till en bra kandidat för prestanda användning. Den enda verkliga dra med hjälp av elektrisk ström är att många kräver stora, tunga batterier för att upprätthålla acceptabla intervall - men det finns sätt att hantera det. Saker du behöver Review, en bil utan motor
En begagnad gaffeltruck
Full uppsättning grundläggande handverktyg
Full uppsättning metriska och standard uttag
Verktyg för kapning, slipning och svetsning metall
Fabrication och metal-forming utrustning
Momentnyckel
Clearance och mätverktyg
Elektrisk testutrustning
Full uppsättning elektriker verktyg
Visa fler instruktioner
1

Förvärva någon liten bil med en manuell växellåda väger enligt £ 2500 från tillverkaren. Många EV (elbil) byggare vill använda ekonomi bilar som Geo Metro, Honda Civic och Toyota Corolla, men du kanske vill överväga att kliva upp till något svalare. Bak-enheten sportbilar som Mazda Miata eller någon 1980 Ford Mustang passar räkningen till ett bra pris.
2

köpa en begagnad elektrisk gaffeltruck med en main "dragning" motor på minst 100 hästkrafter , men anser att en med minst 200 hästkrafter. Begagnade gaffeltruckar kan komma förvånansvärt billigt - så lite som $ 500. Och vad som är kvar av din £ 15.000 gaffeltruck kommer att medföra $ 750 om den säljs för skrot på $ 0,05 per pund. Addera 3

bort bilens motor. Bygg en egen stål adapter för att passa den elektriska motorn till transmissionen bellhousing, och en anpassad koppling att ansluta sin utgående axel till växellådans ingående axel. Oerfarna tillverkarna kanske vill anlita tjänster av en verkstad här, men för dem med de verktyg och färdigheter för att göra detta förfarande kommer att vara ganska självförklarande.
4

Byt bilens bensintank med bil djupt cykel, 24-volts batterier. Det exakta antalet och konfigurationen är upp till dig, men tråd dem i enlighet med motorns behov. Om din gaffeltruck motor rinner av 48 volt, tråd din 24-volts batterier i serie två, kör sedan kretsarna parallellt i din gaffeltruck för motorstyrning.
5

Anslut batterierna till batterierna en motor regulatorenhet. Du kan använda silikon-resistens-typ motorstyrning som kom med gaffeltruck, men kom ihåg att det var avsett för användning med gaffeltruck massiva batteripack. Överväga att köpa en effektivare MOSFET-baserad motorstyrning från Curtis eller Altrex. Den äldre controller kommer att fungera, men kommer att bli svårare på batterierna och kan minska deras livslängd.
6

Överför på elektriska höljen, gaspådrag och säkringsaggregat från gaffeltruck till din bil. Detta är naturligtvis en grov förenkling av ledningar förfarandet, men tänker på det här sättet kommer att bidra till att säkerställa korrekt drift på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84374.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.