När ska renovera eller byta ut en motor

Hur definierar man en "ny" motor kontra en som har byggts? Tekniskt sett är de enda "nya" motorer där ute använder fabriksnytt motorblock och delar som aldrig har sett dagens ljus utanför en lagerlokal. Medan massproducerade motorer kan vara det säkraste insats, de är inte alltid det bästa alternativet när det gäller kvalitet. Det finns alltid något bättre där ute om du har tid och pengar att investera. Reparation

Reparera en motor utan att gå igenom en hel ombyggnad föredras i allmänhet för en enda komponent brott som inte kräver avlägsnande av chefer eller vevaxeln. De flesta allt du gör på en motor kort för att riva ner det helt faller under "reparation" kategorin, speciellt när delar misslyckande inblandade inte har tagit något annat ut med det. Det är lite av gråzon mellan utsträckning reparera en motor och återuppbygga det, men reparation är i huvudsak något som inte kräver avlägsnande av motorn från fordonet eller byte av delar som inte har brutit direkt.

Re-ring och Rebuild
p Det finns några olika typer och grad av ombyggnad. En "re-ring" jobb är den enklaste typen, som kräver endast en grundläggande tår-down och rengöring av motorn och ersättning av de kolvringar, lager och packningar. Re-ringar är bäst för dem på en budget som söker bara för att fräscha en motor upp för att förlänga dess livslängd, men de är i allmänhet inte värt besväret om du inte redan har motorn isär för att åtgärda eller byta ut något ändå. En fullständig ombyggnad börjar som en re-ring, men i allmänhet omfattar över-tråkigt cylindrarna, byta kolvarna med större enheter och bearbetning blocket och huvuden att föra dem tillbaka till fabriken specifikationer. I grund och botten, blir något som kan slitas ut ersätts, om det faktiskt är slitna eller inte. Detta är det bästa alternativet om du vill returnera din motor till nyskick, och om blocket, vev, stavar och gjutgods huvudet är intakt och du har budgeten för att se det här jobbet igenom.


Balansering och Blueprinting

Medan vissa kan använder begreppen "återuppbyggnad" och "BluePrinting" omväxlande, det finns en skillnad i klang, om inte denotation. Blueprinting en motor är en mycket mer noggrann process än återuppbygga det, ofta med långt mer maskinbearbetning till blocket, vevaxel, stavar och varje slityta i motorn. Balanseringen är handlingen att antingen lägga till eller ta bort material eller från vevaxeln, stänger och kolvar för att minska vibrationer och överskott påfrestningar på den roterande enheten. Målet för balansering och BluePrinting är att föra motorn som helhet fram till bättre än nyskick, ungefär som att vända en Swatch till en Rolex från insidan och ut. En grundlig BluePrinting jobb kommer ofta kostar mer än en ersättare motor, men det är det enda alternativet om du vill eller behöver för att hålla den ursprungliga motorn i bilen.
Byte
< p> Kostnaden för en grossist motorbyte förhållande till ombyggnad varierar beroende på vilken typ av motor och ersättning du får. För de flesta, kommer en ersättare kort-blocket (en förmonterad motorblock, vevaxel, stavar och kolvar) och ombyggda huvuden föra motorn nästan nyskick för någonstans mellan kostnaden för en standard ombyggd och BluePrinting. En ersättare long-blocket (kort-blocket plus fabriken ombyggda huvuden) kommer att köra ungefär lika mycket som en bra balans-och-plan jobbet, men kommer att installeras snabbt och kommer med en garanti. Om du letar efter en högpresterande motor utan allt krångel med teknik eller bygga det själv, ett antal eftermarknaden företag säljer helt färdigmonterad och Dyno-testade "låda" motorer - och de även kommer med en garanti . Addera Vad det handlar om

Byta trasiga komponenter och åter ringa motorn utan maskinens arbete är budgeten metoder, särskilt om du gör allt arbete själv. Så länge ditt kvarter, vevaxel, huvuden gjutgods och kolvar är intakt (eller åtminstone är salvageable med maskin arbete), så det finns ingen anledning att byta ut motorn, om du bara vill ha något med en fabriksgaranti. Vid slutet av dagen, det finns inget som en motortillverkare eller re-tillverkaren kan göra att en bra verkstad och motor byggare inte kan göra bättre. I termer av kostnad och kvalitet av resultat, i stigande ordning, slut dig med: reparation, ring, helt ombyggd motor och fabrik-warrantied lång-blocket (delad andra) och handbyggd, balanserad-och-blueprinted motor från en kvalitets motor byggare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96747.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.