Bilradiatorer Aluminium Vs. Koppar

Aluminiumkylarna är lika effektiva som koppar radiatorer när det gäller spridning värme och de har ett antal fördelar. Oavsett om det är värt pengarna att uppgradera till aluminium beror på ditt fordon och behov. Historia

Radiatorer utvecklades i 1855 för användning i central uppvärmning av bostäder, och var ursprungligen gjord av antingen stål eller gjutjärn. Koppar radiatorer började användas 1905, och aluminium träffade scenen tio år senare. Är att absorbera motorns värme via kylvätska, och
Funktion

Syftet med varje radiator att sprida det i luften så fort som möjligt.
Aluminum Konduktivitet

aluminium inte har utmärkta värmeledningsförmåga av koppar, och kräver större fluidrören och en tjockare kylare för att avleda samma mängd värme.
Vikt

Den största fördelen med aluminium radiatorer är att trots sin extra tjocklek, de ofta väger mindre än hälften av koppar radiatorer. Detta minskar vikten från framsidan av fordonet, vilket är viktigt i alla typer av racing.
Kostnad

Aluminiumkylarna normalt kostar två till tre gånger mer än en koppar radiator. Det är därför de är i allmänhet bara används i racing, eller på showen bilen krets där deras krom-liknande utseende motiverar kostnaden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95158.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.