Hur man gör en Donk bil

"Donk" är inte bara en bil stil, det är en livsstil. Ordet i sig är lite gåtfullt, med hänvisning till antingen hög-riser stil som helhet eller den specifika bilen som startade det. "Hi-riser" är ett slanguttryck för något sedan eller coupe som har lyfts för att möjliggöra montering av större diameter hjul, och är uppdelad i tre underkategorier, av vilka "donk" är en. Instruktioner
Bygga en Donk
1

Skaffa en 1971-1976 Chevrolet Impala. Detta är den traditionella donk bilen, och har fått sitt namn från Impala emblemet i grillen (som entusiaster kallar "åsnan"). Uttrycket "donk" omfattar även senare Impalas, inklusive kantig som byggdes i slutet av 1970 och 80 (kallad "lådor") och Aero-formaterad sådana byggda på 1990-talet (kallad "bubblor"). Men, det finns inget skrivet i sten som säger att det måste vara en Impala, en Chevrolet Caprice, Buick Regal, Olds Cutlass, Ford Crown Vic, Lincoln LTD, Plymouth Fury, Chrysler New Yorker eller någon annan helt eller medelstora amerikansk bil kommer arbete.
2

Hissa upp bilen body.This kan göras på flera olika sätt, men den bästa och mest mångsidiga inkluderar on-the-fly justerbara luft eller hydraulisk fjädring. Överväga att installera ett system prestanda luften som de som tillverkas av Praxxis, vilket ger dig ett moln-mjuk gång när din montering är på höjd och sportiga köregenskaper vid skrapning ramen. En sådan justerbar fjädring ger dig möjlighet att rida högt för street cruising eller lägre för bättre bränsleekonomi, hantering och säkerhet.
3

Montera de största hjulen du kan hitta. Himlen är, bokstavligt talat, på gränsen här. Dessa dagar 20 tums fälgar anses nominella för att uppnå sann donk status, flera eftermarknaden hjul företag gör hjul på över 30 inches i diameter. Det har nästan kommit till den punkt att om ditt hjul-däck combo fortfarande passar helt inne i hjulet-ja då bilen anses vara mer av en cruiser än en donk. Det är av denna anledning som moderna donk upphängningar har mer gemensamt med de som byggdes för 4WD lastbilar än sedaner.
4

Köp en fyrhjulsdriven disc kit broms uppgradering och installera den. Dessa enorma hjul orsakar två stora problem. Den första är att många har öppna utrymmen i dem genom vilka du kan se hela broms och fjädring, som kommer att börja se väldigt ynklig i allt det öppna utrymmet. Det andra är att hjulen är extremt tunga och deras massiva diameter endast lägger till energi-lagring, svänghjul effekten av deras ytterligare massa. Du kan förvänta dig en massiv drop-off i bromsprestanda när man använder sådana hjul, vilket gör en uppgradering inget mindre än ett liv-eller-död prioritet. Åtminstone bör systemet omfatta större (företrädesvis slitsade eller borrade) rotorer, höga kuddar prestanda och flätad stål bromsledningar. Du kanske också vill gå den extra milen och installera kraftigare bromsok och en högre kapacitet Huvudbromscylinder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84318.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.