Hur att förlänga Range på CB

Medborgarens (CB) radiokommunikation är ett populärt tidsfördriv, förstärks av deltagarnas förmåga att höra avlägsna sändningar och svara på dem. CB radio sortiment utökas genom att använda flera tekniker, varav de viktigaste är korrekt installation. Felaktigt tillämpad utrustning kan minska det effektiva intervallet med mer än 75%, från över 5 miles till mindre än 2. Den korrekta antenn, kablage, driva kran och jordning möjliggöra en ändamålsenlig radio vågutbredning. Den genomsnittliga radio entusiasten kan maximera en radio produktion och reception i ungefär en timme. Saker du behöver
Tänger
Hylsnyckel
funktionssätt CB RADIO SETUP
Eltejp
14-gauge isolerad tråd
Linear effektförstärkare (tillval)
Show Fler Instruktioner
antenn och jord
1

Montera antennen ordentligt i fordonet, bort från andra antenner. Magnetic-mount och glas-mount antenner är inte lämpade för CB radio vågutbredning, den bästa antennen för att installera en "stål piska" stil 1/4 våg antenn. Medan andra kan vara lättare att installera och mindre påträngande, kommer 1/4 våg piska förlänga intervall avsevärt. Andra antenner, såsom cell-eller AM /FM-radioantenner, kommer att störa vågformen kommer från CB-antenn. Placering fästet borta från dessa kommer att öka räckvidden.
2

Säkra en jordkabel till basen av antennmonteringen, fäst på kroppen av fordonet. Strip en 2 - eller 3-fotdel av 14-gauge tråd i båda ändar och slinga ena änden runt en mount bult vid basen av antennen. Leta upp en lämplig plats på kroppen eller fordonets ram, normalt det är en skruv eller bult som gör solid kontakt. Loop den öppna änden av kabeln runt skruven och vrid den medurs ordentligt tills tråden kläms in mellan skruven och kroppen /ram. Denna tråd kommer att jorda antennen, ökar mottagning och eliminerar bakgrundsljud.
3

Kontrollera att antennkabeln isolering är intakt och inte utsätts för kroppen av fordonet, speciellt där kabeln böjs runt hörnen. Öppna kabelelement kan slipas, vilket orsakar en kraftig minskning av utbud och eventuellt skada radioutrustning under sändning. Täck över utsatta områden med eltejp, lindade hårt runt den skadade delen. Addera Kabel
4

Använd skärmad antennkabel under installationen. Standarden RG58 kabel kommer i en mängd olika subtyper, inklusive Mini 8, RG58X, och andra. Mest RG58 har begränsad avskärmning, men kan "läcka" under sändning eller vara mottaglig för bilens elsystem (bakgrundsljud). Skärmad kabel har extra metallisk isolering skydda den från yttre inblandning och kommer att förlänga intervallet genom att eliminera brus.
5

Installera 18 meter antennkabel, även om den överstiger den längd som krävs för att nå från radion till antenn. CB radio är den mest effektiva när 18 meter kabel används - som de flesta utrustningen är inställd för att använda denna längd - och den sprider bättre än andra längder. Två sektioner av 9-fots kabel kan sammanfogas, men med hjälp av en kontinuerlig sektion föredras.
6

Kontrollera pluggar kabel adapter för skruv-typ koppel, och byt ut kabeln om pluggarna är " push "stil. Billig kablar kan ha enkla kopplingar som skjuts på antennkontakten på radion och antennmonteringen, men ofta lossna och gör inte goda förbindelser med terminalerna. Ta bort kabeln och installera en RG58 kabel med skruv-in kopplingar för en säkrare anslutning.
Ström
7

Isolera radion från bilens elsystem genom att ansluta radion direkt till batteriet. Kör en längd av 14-gauge wire från den positiva polen på batteriet till radion och skala av isoleringen från båda ändarna. Skruva loss batteripolen från posten genom att vrida den moturs med en tång, sedan linda tråden runt den och fäst den tillbaka till batteriet inlägget genom att vrida den medurs tills den sitter. Skarva den andra änden till radions strömkabeln och slå in den ordentligt med eltejp. Upprepa proceduren för de negativa terminalerna. Bilens kraftsystem kan störa mottagningen, och isolera dem från radion kommer att öka intervallet.
8

Installera en "linjär" effektförstärkare till radiosystemet. Dessa enheter var populära på 1970-talet och kan öka sändning och mottagning område med fem eller sex gånger. Skruva av antennkabeln från radion, installerar antennen sidan till utgången hos den linjära förstärkaren, sedan installera en annan sektion av kabeln från radion till ingångssidan av förstärkaren. Kör en del av 14-gauge wire för positiva och negativa makt leder på förstärkaren, strippa och skarva kablarna till de positiva och negativa inlägg på batteriet som beskrivs i ovanstående steg. Linjära förstärkare är avsedda för amatörradio bruk, så kontrollera lokala lagar innan du gör denna ändring.
9

Installera en kondensator till den positiva ledningen på radion. Detta är vanligt i uppställningar bilstereo för att ge "ren energi" till utrustningen, vilket eliminerar brus. Skär den positiva ledningen på radion och skala båda ändarna av kabeln. Anslut ändarna till ledningarna anordnade på kondensatorn och skarva ihop dem, isolera dem med elektriska band. De flesta kondensatorer för detta ändamål kan ha fler än två leder, så kontrollera bruksanvisningen för korrekt installation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87431.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.