Hur man installerar en Mazda Miata Roll Bar

Installera en eftermarknad störtbåge i din Mazda Miata gör strukturen på bilen styvare, vilket skärper hanteringen runt hörn, men dess viktigaste syfte är att skydda passagerarna om bilen rullar över under ett olycka. Installera en störtbåge i din Miata kan vara en gör-det-själv-projekt. Det kräver dock erfarenhet av att arbeta med bilar. Du måste ta isär delar av din inredning att installera störtbåge. Saker du behöver
1/8-tums
borr 10-millimeter öppen nyckel
10-millimeters uttag
12 brickor
3/8-tums borr
Drill
Spetstång
Roll bar
Saxar
Six 1,5-tums bultar
Six nylon låsreglar
Tin snips
två pallbockar
Utility kniv

Visa fler instruktioner
1

Höj Miata bak på pallbockar och ta bort bakhjulen.
2

Lossa de 10-millimeters skruvar som fäster fender liners till insidan av varje bakre hjulhus.
3

Gå till hatthyllan och ta bort klämmorna som fäster mattan och ta bort mattor helt. Alla klipp måste tas bort. Dessa är placerade längs omkretsen av Miata hatthyllan.
4

Ta bort skruvarna som fäster plasten dörrtröskeln med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Ta
5

de säkerhetsbälten lister från båda sidor av bilen.
6

bort aluminiumplåten som sitter under den bakre delen av bilen, framför bensintanken. Den hålls på med 10-millimeters skruvar. Använda tenn snips
7

, skär en 3-1/2- till fyra tum lång skåra i det område där aluminiumplåten installerades.

8

Placera störtbåge inne i fordonet och utföra ett test passform. Säkerställ korrekt montering genom att rikta in den mot kroppen och potentiella fästpunkter.
9

Placera störtbåge till sin slutliga position, och borra varje hål för varje fästskruv. Efter borrning det första hålet, alternativt borra samma hål på motsatt sida, fortsätter detta mönster tills alla fästpunkter är borrade.
10

Installera brickor på varje störtbåge monteringsbult, och sätta varje bult nedåt i varje monteringshål. Gummi trim på undersidan kan behöva skäras bort med sax för att göra plats för de bultar.
11

Skär ytterligare två-till tre-tums band i området du tidigare skär med tenn sekatören. Den här gången, skuret i en 90-graders vinkel, mot den bakre delen av bilen.
12

Rikta aluminiumplåten tillbaka till sitt ursprungliga läge, och installera om 10-millimeters skruvar.

13

Dra åt alla störtbåge fästbultar och återmontera bilens interiör och liners fender, efter tidigare instruktioner i omvänd ordning för att slutföra proceduren. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95664.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.