Vilka är fördelarna med Dry sumpar?

Majoriteten av fordon på vägen inte använda torr sump teknik. De flesta bilar följer den konventionella våta sumpsystem, komplett med ett stort oljetråg under motorn. Men Torrsumpsdelar system ger en alternativ metod för att tillföra olja till bilens motor. Denna metod är speciellt användbar för racing applikationer. Torrsumpsystem Konfiguration

Torrsump system använder en olje-behållare, eller reservoar, i motsats till ett oljetråg montering. Behållaren är vanligen lång, smal och cylindrisk. En oljepump drar olja från behållarens botten, trycksätter den och tvingar den genom ett filter. Oljan kommer in i motorn för smörjning och kylning. Den använda oljan som faller till motorns botten, eller torr sump pan, återvänder till toppen av den torra sumpen oljetanken för recirkulation.
Engine Placement Fördelar

Race bil entusiaster hittar Torrsumpsystem tilltalande för många skäl, speciellt motorns placering flexibilitet. Konventionella oljetråget sammansättningar tillsätt 4 till 5 inches av höjd till motorn, vilket gör det svårt att ändra motorns läge inom bilens chassi. Dock kräver Torrsumpsdelar systemen inte stora oljetråget, medger kreativ motor placering. Dessutom möjliggör den extra utrymme en motor att rida lägre i bilens chassi, vilket genererar en lägre tyngdpunkt. En låg tyngdpunkt minskar drar runt fordonet för extra hästkrafter och bättre övergripande hantering.
Oil Fördelar

Racing ett fordon med en konventionell våt sumpsystem skiftar av motorns oljenivå runt, vilket gör det svårt för returoljan pickup att ständigt föra den använda oljan tillbaka genom filtret och in i motorn igen. Som ett resultat blir motorn svalt för olja. Emellertid använder ett torrt sumpsystem multipla pickup stadier för säkerställande av en konstant slinga olja till motorn. Motorn förblir svalare för stressiga racing applikationer. Dessutom, de multipla olja pickuper inom torrsump oljetråget bidrar till mindre olja luftning eller skumning. Olja som våldsamt flyttar omkring i våtsump system skapar en skummande struktur. Den extra luft i oljan minskar hästkrafter och motorns smörjning.
Förarkontroll

Dry sump pumpar erbjuder variationer i hastighet. Föraren kan ändra pumpens remskiva, som producerar en långsammare eller snabbare löpning pump. En bil körde främst i korta intervaller vid höga varvtal har ett långsammare gående pump, reservera kraft för bilens prestanda och inte pumpens funktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96641.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.