LS1 241 Vs. LS6 243 Heads

Chevy small block, bland dess många förtjänster, har alltid haft en fan base på grund av en viss kvalitet: dess ". Swapability" GM har aldrig varit en till i-utnyttja alla kraftverk, och har en vana av att iscensätta dem att acceptera ett obegränsat antal varianter delar som är avsedda att optimera prestanda, kostnad och bränsleekonomi. De 241 och 243 huvuden - eller LS1 och LS6, respektive - är perfekta exempel på detta modulsystem, vilket huvud du väljer beror på din budget och mönster för makt och framtida ändringar. LS Head Castings

General Motors producerade sju versioner av LS motor, de flesta av dem med olika huvuden. Du kan identifiera vilken huvud du har genom att titta på den tresiffriga stämpling intill ventilkåpan, exempelvis LS1 använda huvudet gjutgods 339 och 806 till 1998, och 853 och 241 från 1999 till 2004. Den 243 huvud kom på mer kraftfulla LS6 motorn mellan 2001 och 2006, och användes i C5 Corvetter. Senare motorer som lastbilen-spec LQ9 och LQ4 använde exakt samma port design som LS6 s 243 huvuden, men hade 6 cc större förbränningsrum.
Grundläggande skillnader

Det finns tre grundläggande skillnader mellan LS1 och LS6 huvuden. Den första har att göra med port form. De LS6 och senare LQ9/LQ4 huvuden används omformade insugsportarna och D-formade - i motsats till oval - avgasportar för bättre flöde: 200 cfm intag och 70 cfm avgaser för 241: s och 210 intag och 75 cfm för 243-talet. Den andra stora skillnaden är att de LS6 huvuden används ihåliga, natrium-fyllda valvestems för minskad ventilsystem tröghet och bättre värmeöverföring från avgasventilerna till huvudet. Den LS6 s 243 huvuden hade också en något mindre förbränningsrum:. 65 cc till LS1: s 67 cc Addera ditt head jämförelse

döma av huvudet flöde ensam, stock LS6 huvuden skulle kunna producera cirka 5 procent mer effekt än original LS1 huvuden, och kanske lite mer på grund av den mindre förbränningskammaren s bula i kompression. Den LS6: s ihåliga valvestems ger huvudena lite mer högt varvtal potential, och natrium fyllda ventiler kan stå upp lite bättre i turboladdade applikationer. Men om du letar efter en bra turbo eller kompressor huvudet, kan du överväga de billigare och mer lättillgängliga LQ9/LQ5 huvuden, gjutning nummer 317 och 873. De använder LS6 hamnarna, men deras stora 71 cc kammare kommer att ge dig den minskat något komprimering du vill ha för forcerad induktion.
Köp vs Ändra
p Om du har en uppsättning perfekt bra LS1 huvuden, det finns ingen mening i att kasta dem för 243 s om du har någon erfarenhet av grundläggande portning. Packning-matchning, bunke-blanda och jämna ut den kortsida-vändradie kommer lätt netto du ytterligare 10 cfm i flöde eller mer, och portning är praktiskt taget gratis om du har en die grinder och några bitar. Den LS6 s natrium fyllda ventiler är tillgängliga via GM - del nr 17.801.930 - och är en direkt uppgradering för LS1 huvuden, liksom LS6 s ventilfjädrar. Men om du tänker efter absolut makt, särskilt i sugmotor formen, skulle du göra bättre att börja med en uppsättning av LS6 huvuden och få dem portade för max flöde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96838.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.