Hur Wire en VTEC Controller

VTEC står för Variable Valve Timing och Electronic Lift Control. Den VTEC Apparaten väljer elektroniskt mellan två olika kamaxel positioner och tillåter motorn att prestera optimalt vid både höga och låga varv per minut (rpm). VTEC uppfanns av Honda, och det finns redan i många Honda fordon. För att installera en VTEC i ett fordon som inte redan har en, måste den vara ansluten till motorstyrenheten (ECU). Saker du behöver
VTEC enhet fräsar
Wire
Wire caps
Plugs
Visa fler instruktioner
1

Anteckna bilens inställning uppgifter om ljud, navigering och andra bilelektronik backas upp av batteriet. Ta bort batterikabeln från minuspolen. Att göra detta kommer att förhindra eventuella kortslutningar. Se bilens kopplingsschema och lokalisera motorstyrenheten (ECU).
2

Anslut ledningsnätet av VTEC till portarna på ECU. Fäst den röda tråden på VTEC till tändningen port. Den gröna ledaren ska anslutas till motorn revolutionen signalöppningen. Anslut den grå kabeln till gaspådragssignalen porten. Fäst den svarta kabeln och den bruna kabeln till jordledaren på ECU. Fäst den orange tråden till VTC cam signal port. Fäst ljusblå kabeln till TDC-signalen porten. Fäst den blå kabeln till VTM signalen porten. Se kopplingsschemat som medföljde VTEC-enheten under denna process.
3

Klipp kabeln trycket signal ansluten till ECU. Montera en plugg på den här punkten. Anslut sele VTEC ledningar till kontakten. Förslut oanvända sladdar. Anslut den negativa polen på batteriet. Programmera VTEC enligt tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96545.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.