Hur får Max ström från en Mopar 440

Chrysler 440 Hemi, kort för halvsfärisk (förbränningskammare), är en ikonisk big block motor som används i muskel bilar av 1960 och 70-talen. Denna motor är väl känt för att producera enorma mängder energi och är alltid tillförlitlig, särskilt i amerikansk dragracing. Chrysler big block 440 används en kombination av stora hål och kort slaglängd för att skapa enorma mängder vridmoment, vilket gör varje fordon utrustas med denna motor till raket från startlinjen. Bättre på detta redan design är svårt, men kan uppnås. Instruktioner
1

Leta upp en lämplig motorblocket för att använda som utgångspunkt. Endast den nakna blocket behövs som varje del av fabriken utrustning kommer att avlägsnas och ersättas under uppbyggnaden. Det bästa alternativet är att köpa en specialtillverkad, eftermarknaden blocket tillgänglig genom en racing katalog. Dessa är svarvade ur ett block av höghållfast billet stål och kommer att säkerställa maximal hållbarhet och prestanda potential.
2

Installera de inre komponenterna i motorn. Detta inkluderar en smidd stroker vevaxel, smidda H-beam vevstakar och smidda flat-top kolvar racing. Dessa delar bildar tillsammans vad som är känt som den roterande enheten, och bör balanseras och blueprinted av en kvalitet racing butik. Detta säkerställer att dessa grundläggande motorkomponenter prestera bra vid höga motorvarvtal s (varv per minut). Dessutom ingår i de inre komponenterna är motorns kamaxel. Motorns kamaxel oss bestämma den totala prestandan av motorn vid varje given punkt i RPM-bandet. En aggressiv kamaxel profil med höga lyft och betyg varaktighet kommer att producera mest makt i den övre änden av motorns varvtal bandet. Detta är en önskvärd egenskap i racing motorer som det tillåter maximal kraftproduktion.
3

Montera motorn topplock. Topplock är en viktig del av motorns prestanda som involverar både insug och avgas. Starka topplock är vanligen tillverkade av aluminium, men järn är också perfekt och i vissa fall, att föredra. Prestanda topplock bör ha stora ventiler, breda luftintaget och löpare, och dubbla eller tredubbla ventilfjädrar.
4

Installera intag komponenter. En motor av denna storlek kräver stora mängder luft och bränsle för att producera maximalt hästkrafter och vridmoment. Det enklaste sättet att öka mängden bränsle och luft som kommer in motorerna förbränningskamrarna är genom att installera en påtvingad induktion system såsom en kompressor. Överladdade system kan öka motoreffekten med upp till 50 procent. För att säkerställa att bränsletillförseln är i paritet med luftintag, mer än en förgasare ska installeras. Totalt bränsleflöde bör vara omkring 1200 kubikfot per minut, eller cfm. Den största racing förgasare tillgängliga flöde ungefär 1100 cfm och är mycket dyra och svåra att upprätthålla. Detta problem kan lösas genom att installera två separata förgasare flödar 600 cfm, respektive.
5

Install tändning och avgassystem. Tändsystemet bör skapa minst 350 millijoule av gnista energi och producerar över 400 volt primär spänning. De avgassystem rubriker bör ha en 5/8 av en tum primära rör med 2 1/2-tums samlare flänsar, och vara antingen keramiskt belagda eller insvept i en värmeskyddande material för att förhindra under kåpan bränder.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96180.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.