Ta bort eller minska avgasljudet Drone

Avgassystem drone är ett knepigt problem. Till skillnad från det ljud som kommer från avgasröret eller intag, är avgaser drönare inte direkt en följd av motorbuller. Det är en sympatisk vibration som utvecklas i avgasrören följer ofta ohörbara ljudvågor som avges av expanderande förbränningsgaser. Dessa tryckvågor färdas genom avgasflödet, studsar mot väggarna i avgaserna slangen och får det att verka som en högtalare. Tyvärr, minska eller eliminera avgaser drone är inte riktigt så enkelt som att byta ljuddämpare. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Tigersåg
Grinder
svetsare och förnödenheter svetsning
Header wrap
Slangklämmor
Visa fler instruktioner

1

Unbolt rören som löper från katalysatorn till ändrör, känd som "cat-back" sektionen, och ta bort dem. Byt ut rören med en större diameter, tjockare vägg uppsättning rör eller "cat-back-system." Det går rätt till kärnan av problemet, eftersom tjockare rören har en betydligt lägre resonansfrekvens än tunna rör. Byte av tunnväggiga stål eller titan rör med tjockare väggar stålrör kommer att lägga lite tyngd, men det kan också lösa problemet helt och hållet. Installation förfaranden kommer att variera mycket från fordon, så följ ditt avgassystem tillverkarens rekommendationer.
2

Wrap avgasröret spänner från avgasgrenröret /turbo till katalysator med ett skikt av värmeisolerande header wrap. Slå in röret med en dubbel-skikt vid grenrör /turbo fläns och fäst den med en avgas klämma. Slå in röret i spiraler så att varje spiral överlappar den sista med 1/2 tum, och fäst det på omvandlaren änden med en annan avgas klämma. Du kan ersätta denna sektion av röret med en tjockare vägg rör, men det finns mycket mer ansträngning och kostnad inblandade än bara inslagning röret.
3

Skär ett tvärsnitt av din katt- tillbaka avgassystemet ca 12 inches bort från omvandlaren och installera en resonator. Du har ett par alternativ här. Du kan använda ett skrotupplag resonator från ett fordon med en motor med samma slagvolym och motortyp, eller du kan installera en 6-tums cherry bomb-typ ljuddämparen på röret. Den cherry bomb kommer inte att rikta högfrekventa vågor så exakt som beståndet resonator, men du kan hitta en cherry bomb som passar nästan alla storlekar avgasröret, och den är liten nog att passa nästan alla program.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96546.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.