Oljekylare Installation

I högpresterande applikationer eller i varma klimat, kan lägga en oljekylare till ditt fordon hjälpa till att förbättra prestanda och främja långsiktig tillförlitlighet. Höga motortemperaturer kan bryta ned viskositeten hos motoroljan, vilket gör att den blir tunnare tills det inte längre smörjs ordentligt motordelar. Oljekylaren fungerar på samma sätt som motorns kylare för att avlägsna överskottsvärme från motoroljan. Saker du behöver
Oljekylare monteringssats
Rostfri flätad Kombination slang
skiftnycklar
Catch pan
Wheel ramper
teflonband
Silvertejp
Rotary skärverktyg
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Guide fordonet på hjulet ramper för att få avslut under fordonet. Leta bilens oljepluggen pan drain och placera ett under dropplådan. Lossa avtappningspluggen med en kombination skiftnyckel och låt all olja rinna ut ur motorn. Byt avtappningspluggen och ställa fångsten pannan åt sidan.
2

Lokalisera ett lämpligt område i bilens motorrum att montera fjärrkontrollen oljefiltret. På vissa bilar kan du installera fjärrkontrollen oljefilter i stället för en icke-väsentlig del såsom vindrutan bricka reservoar.
3

Använd Blocknycklar att installera AN kopplingar ingår i satsen på fjärrkontrollen oljefiltret fäste och bulta fast fästet på fordonets ram. Använd Teflon tejp på koppelsatser trådar att förbättra tätningen.
4

Använd en oljefilternyckel att avlägsna fordonets befintliga oljefiltret sitter på motorblocket. Montera AN kopplingar på spin-on oljefilter adapter. Installera adaptern i stället för den befintliga oljefiltret.
5

Montera kärnan oljekylare framtill på fordonet framför kylaren eller luftkonditionering kondensor. Använd bultar och klämmor medföljer kärnan att säkert montera kärnan på plats.
6

Mät längden av flätad slang som behövs för att ansluta varje montering. Tillsätt en liten mängd av slack i slangarna till svars för små variationer i längd när du ansluter slangarna till kopplingarna.
7

Linda del av flätad slang som skall skäras med silvertejp och använda en roterande skärande verktyg för att skära igenom den tejpade delen. Detta kommer att förhindra att slangen från nötning samtidigt skärs. Fäst flätade slangar till varje adapterbeslagen.
8

Öppna huven och leta reda på oljepåfyllning behållaren nära framsidan av motorn. Tillsätt rätt mängd olja för ditt fordons motor enligt bruksanvisningen. Lägg till en till två liter extra för att rymma extra VVS och oljekylare.
9

Prime bilens smörjsystem. Hitta och ta bort bilens ECU säkring och veva fordonet fem till sex gånger med varje vev varar i 10 sekunder. Byt ECU säkring och starta motorn.
10

Kontrollera under oljekylaren och avlägsna filtret område för läckor. Använd oljestickan för att kontrollera mängden olja i motorn. När du är klar, stäng huven och köra bil utanför av ramperna. Kassera den använda oljan på ett miljövänligt säkert sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87071.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.