Hur Wire en Mopar elektronisk tändning

Ett bra sätt att modernisera din äldre bil Mopar muskler samtidigt uppgradera prestandan är att installera en prestanda elektroniskt tändsystem från Mopar Performance, även känd som Direct Connection. Efter att ha installerat den nya Mopar Performance elektroniskt tändsystem, kommer du inte längre att byta och justera punkter i din distributör när du utför en melodi upp. Med rätt verktyg och instruktioner, bör ersätta tändsystemet i din Mopar med en prestanda elektronisk tändning tar ungefär en timme. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Extensions Review, Universal vridbar
Drill
stjärnskruvmejsel spets
Gängpressande skruv
Tänger
Elektronisk tändning kit
testlampan
Timing ljus
1/8-tums borr
1/4-tums plåtskruv Sida 2 lödfritt flatstift
Visa fler instruktioner

1

Lokalisera en tydlig plats på skottet för att montera modulen tändningslåset. Håll den på plats och installera två självgängande skruvar genom monteringshålen och skottet med borrmaskin. Håll borren på plats med en skruvmejsel spets och en plåtskruv och köra borren medurs tills skruven har borrats in i skottet. Gör detta för båda monteringshålen.
2

tag i kontakten kablar vid fördelarlocket och ta bort dem genom att vrida och dra stövlar tändkabeln. Vrid motorn medurs med hjälp av en hylsa och spärrskaft på vevaxeln bulten tills tidpunkten märket på dämparen ställer upp med noll på transmissionskåpan. Ta distributören nedhållande bulten med ett uttag på en vridbar och förlängning. Vrid kontakten moturs med spärrfunktion. Ta bort den gamla distributören, vilket gör notera där rotorelektroden pekar.
3

Installera den nya distributören, se rotorn elektroden pekar i samma riktning som den gamla. Placera nedhållande klämma och bulten i läge och starta genom att skruva det medurs för hand. Montera fördelarlocket och knäppa klipp på plats för att säkra locket.
4

Borra ett 1/8-tums hål i skottet. Fäst ballastresistorn till skottet med en plåtskruv genom att vrida den medurs med en stjärnskruvmejsel.
5

Vrid tändningsnyckeln till "ON"-läget och använda testet ljuset för att avgöra vilken tråd ger ström till tändspolen genom klippning testet leda till en fast grund och punktera trådarna mellan spolen och fördelaren. Vrid nyckeln off.
6

Clip denna tråd nära ballastresistorn. Installera en spade kontakten på slutet av den och bifoga denna kabel till ena sidan av ballast resistor. Gör samma sak på den andra sidan av kabeln och anslut kabeln till ballastresistorn.
7

Koppla kontakterna tändsystem i lämpliga kontakter på modulen och distributör.
8

Leta upp numret 1 plugg plats på fördelarlocket och tryck siffran 1 tändkabeln på terminalen tills du känner en solid "klick". Upprepa detta runt fördelarlocket i följande ordning:. 2-8-4-3-6-5-7
9

Starta motorn. Kläm induktiv pickup över nummer ett tändkabeln och anslut stroboskop till batteriet.
10

Point tidpunkten ljus vid vevaxeln dämpare och lokalisera tidpunkten markeringen på remskivan och indikatorn på motorn. Vrid fördelaren tills timing märke anger att tidpunkten är vid 0 grader. När tidpunkten är korrekt inställd, spänn nedhållningsorganet bult till cirka 20-25 fot-pounds av vridmoment genom att vrida den medurs med Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86775.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.