Vad är några sätt att göra en bil snabbare?

Från den blygsamma dagliga driven sedan till högpresterande roadsters, kan någon bil modifieras eller trimmas, för högre hastigheter och bättre hantering. Många högpresterande vinster kräver omfattande mekaniska kompetens och dyr utrustning. Bestämma hur mycket snabbare bilen kommer att gå är upp till dig, din bil och din plånbok. Vissa ändringar kan göras i ditt eget garage med en minimal mängd av expertis och kontanter. Inlopps och avgassystem Uppgraderingar

Det första steget för de flesta trimmade bilar är att ta bort rutan lager luft, luftfilter och avgassystem. Som tillverkas i fabriken, är dessa komponenter utformade för att vara restriktiv på grund av sunda och regler för utsläpp. Dessa föreskrifter kan ge en renare förbränning, tystare fordon, men de råna din bil av hästkrafter som är vilse i labyrinten av slang och mellanväggar. En kall-luft insugningssystem, som ersätter luftlådan och filter som suger i varm luft från motorrummet, består av en friflytande rör och luftfilter som tillåter frisk luft att komma in i motorn från utsidan. Den svalare luft är tätare och skapar en starkare förbränning i motorn, vilket ger mer kraft. Eftermarknaden insugningssystem är relativt billiga och kan oftast installeras på kort tid med enkla handverktyg.

Den andra delen av ekvationen innebär att ta bort systemet lager avgaserna. Den begränsas av katalysatorn och en ljuddämpare som är avstämd för att tysta bruset av avgaser, inte hastigheten. Även slip-on ljuddämpare finns, mest bara förbättra systemets utseende och skapar en djup, racelike tonen. Riktiga vinster återfinns i full systemtyperna avgassystem, skapa en rakare flöde av gaser från motorn ut. Bortsett från högre delar kostnader, kräver installation ofta bilen lyftas för tillträde till avgas fästpunkterna.
Fuel Delivery

Ett bergsäkert sätt att förbättra prestanda är att justera bilens bränsle-insprutning karta, en serie av digital bränsle och luft inställningar blandning som är programmerade av tillverkaren. Nyare bilar använder en färddator systemet, som kallas en elektronisk styrenhet, eller ECU, kan ha sina bränsle-insprutning kartorna ändrats genom att installera en eftermarknad eller omprogrammeras "chip." Hästkrafter vinster på upp till 10 procent från lager är möjliga. Dock är ECU omprogrammering ofta dyrt som anpassade bränsle kartor måste göras för din bil och körstil. En annan fluga i denna salva, är att vissa anpassade reprogrammers kräva att du skickar in din ursprungliga ECU, lämna din bil orörlig tills de skickar tillbaka den.
Engine Swaps

Engine swappar är inte nytt, eftersom många amerikanska muskel bilar började livet med en sexcylindrig motor, bara för att ha en morrande V-8 motor transplanteras in i det. Detsamma gäller i import tuning scenen. Basmodellen Honda Civic har haft nytta av transplantera Hondas överlägsna B16A motor, ger Hondas elektroniskt system för ventilstyrning, eller VTEC, för att öka prestanda samtidigt som den är en effektiv bruksbil. Nackdelen att byta en bils kraftverk finns i kostnaderna och komplexiteten i processen. Donator motorer kan kosta uppåt på $ 3000. Faktor i en annan $ 500 till $ 2000 för den utrustning och krävs skickliga tekniskt arbete.
Annat Motor och Power Ändringar Tåg

annan väg till ökad hastighet är att maximera vägs makt överförs till vägen. Aftermarket kopplingar, utformade för att hantera den stressiga högpresterande körning, kan minska mängden slitage placeras på transmissionen. Lättare svänghjul gör extra effekt genom att lätta belastningen på motorn, så att den kan snurra fortare. Turboladdning och överladdning, båda formerna av forcerad induktion, komprimera luft in i motorn för att skapa en starkare förbrännande kraft, vilket resulterar i snabbhet och kraft. Alla dessa metoder, ensamt eller i kombination, kan skapa stora vinster i hastighet, men kommer att tömma ditt lönekonto. Om du längtar efter hastighet, se till att ha de rätta ekonomiska förväntningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83344.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.