Lager Buick 455 Lifters Jämfört med Eftermarknad

Buick 455 är inte bara en symbol för "Muscle Car" epok, det är faktiskt bara en stor motor i sig. Väger ca 85 pounds mindre än en 454 Chevy, 50 pounds mindre än en Pontiac 455 och en jättestor 165 pounds mindre än en Hemi, erbjuder Buick 455 big block makten i ett litet kvarter paket. Lifter val är en viktig faktor i byggandet av 455, om det av någon annan anledning än det faktum att det dikterar kamaxel val. Standard Lyftare

Buick 455, liksom de flesta motorer för sin tid, använde en uppsättning av hydrauliska platt-Nock lyftare. Dessa lyftare är väsentligen ihåliga cylindrar med slutna bottnar, de flatbottnade rider på kamloben och den ihåliga delen innehåller en kolvanordning som rör sig i enlighet med oljetryck. Ju högre motorvarvtalet, går mer oljetryck lyften och desto mer driver upp på tryckstången. Lyften är hydraulisk mekanism tar upp något slack eller "lash" i armaturen, vilket eliminerar behovet av regelbundna lash justeringar och hjälper ventilen tåget går tystare och jämnare.
Anti-Pump Lifters

Valve float är den primära faktorn som begränsar rpm potential på de flesta motorer. Vid höga varvtal, dra ventilfjädrarna inte upp på ventilerna tillräckligt hårt för att stänga dem, hålla varvar motorn och ventilerna kommer bara hänga på plats medan lyftare bang bort på kammen eller vipparmar smacka in ventilerna. En lyftare med ventil för att blöda ut oljetryck lite snabbare än standard lyften minskar lyften kolven tendens att stanna vid full utbyggnad vid höga varvtal. Detta håller ventilen närmare sitsen, hjälpa till att förlänga motorns varvtalsområde utan att tillgripa lätta ventiler eller tunga ventilfjädrar.
Solid Lifter

mekanisk eller "fast" lyftare är just detta: en helt solid cylinder av metall saknar kolvmekanismen av en hydraulisk lyftare. Ur prestanda synvinkel, solida lyftare överträffar hydrauliska lyftare i varje varvtalsregistret, fällt. Medan vissa kanske hävdar den hydrauliska lyften ökar låg-rpm vridmoment och bränsleekonomi, visar verkliga tester ökar momentet brukar hända vid ett sådant lågt varvtal att de är nästan oanvändbar. I fråga om kör-och spår-dagars prestanda, fast lyften s vridmoment i mellanregistret och höga varvtal hästkrafter ger den segern. Den avigsidor, naturligtvis, är en bullrig ventil tåg och periodiska justeringar lash.
Roller Lifters

Titta på en cylinder från sidan så ser du en rektangel , titta på en kam framifrån, och du ser en cirkel med en bula på ena sidan - kamloben. Ur denna synvinkel kan man se problemet med hjälp av en rektangulär lyftare på en rundad kamlob: Vid en viss punkt blir vinkeln på att "bump" för brant för hörnet av rektangeln att följa, och lyften "falla av" loben eller loben kommer att drabba det från sidan och sylt den mot blocket. Att sätta en rulle på slutet av lyftaren möjliggör användning av mycket brantare lob ramper, som öppnar och stänger ventilerna snabbare för att hålla dem vid maximalt lyft längre.
Applications

Om du bara ute efter att bygga en anständig körning motor som kräver minimalt underhåll, gå med aktiemarknaden lyftaren eller en uppsättning av anti-pump lyftar. Om du kör en större kam, kan du lika gärna gå för anti-pump lyftare eftersom de kostar ungefär samma och kan köpa dig lite mer precision ventil tåg. Fasta lyftar, tvärtemot vad många tror, ​​kan fungera bra på gatan om du inte har något emot poppar ventilen täcker av varje gång du byter olja, men de är verkligen bäst för helgen krigare som får regelbundet underhåll och minimal körsträcka. Roller kammar är alltid det bästa valet för makten, förutsatt bränsleekonomi och livslängd kan svälja priset på en eftermontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96826.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.