Borttagning Catalytics omvandlare i en Mazda 3

För de flesta bilar, ta bort katalysatorn och ersätta den med en rak bit av avgas slang kallas ett test pipe är ett fullständigt slöseri med tid. Om omvandlaren är svetsad på, måste du spendera timmar att klippa rören och svetsa i ett nytt avsnitt och även då du är osannolikt att se mer än fem hästkrafter. Reducerat mottryck tillåter turbon att buffra upp lättare och ge mer boost. Mazda har drivit på kostnadseffektivitet genom taket genom att göra testet-pipe en bult-i affären. Men federalt sett, kan du inte göra den här proceduren alls om du inte är en EPA-certifierad tekniker. Saker du behöver
Ordet jack
jackstands
Metric sockets, en komplett uppsättning
Metric skiftnycklar, full uppsättning
skruvmejsel, medelstora
Momentnyckel
Aftermarket testa rörsats
Aftermarket MIL Eliminator
Visa fler instruktioner
1

Höj passagerarsidan av bilen i luften långt nog att du kan glida under och säkra den med pallbockar.
Sida 2

Ta bort de två bakre katalysator och muttrar och ta bort muttrarna på framsidan av katalysatorn dubbar. Ta tag i röret bakom din konverterare, dra den bakåt och åt sidan. Ta katalysatorn från fallröret fäst till motorn. Du kan behöva att övertyga det lite genom att knacka på baksidan av omvandlaren dubbar med en hammare.
3

Dra kablaget till den andra syrgas (O2) givare, en på bakre delen av slangen som du tog bort. Anslut MIL eliminator i syresensorn sele och sedan plug chassi-sidan sele i MIL eliminator. Den MIL har en ohm motstånd i det som kommer att ändra den signal som kommer ut av O2-sensor och lura datorn att tro omvandlaren är fortfarande där.
4

Bolt testet röret till din motor stuprör med hjälp av de medföljande skruvarna - du behöver dem eftersom omvandlaren tog monteringsnitarna med det. Skruva den bakre delen av testet röret på ditt avgassystem med hjälp av lager och muttrar. Dra åt skruvar och muttrar till ca 50 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84586.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.