Lägga Hästkrafter till en 289 motor

Ford 289 är en medlem av Windsor motorfamilj och debuterade på 1963 Ford Fairlane. Hi-Po, kort för hög effekt, skulle motorn se senare användning i Shelby GT-350 Mustang. Ford 289 var aldrig avsedd att skapa en hel del hästkrafter, men ändå, kan åter byggts för att producera så mycket effekt som behövs. Re-bygga en motor är en mycket engagerad process som vanligtvis inte utförts av någon annan än en erfaren mekaniker, men med rätt mängd förberedelser och material, kan göras i något garage. Saker du behöver Review, komplett uppsättning av amerikanska och metriska skiftnycklar och uttag
Visa fler instruktioner
1

besluta om en budget. Det finns ett gammalt talesätt i racing som gäller här: ". Hastighet kostar Hur snabbt vill du åka?" Den summa pengar som spenderas på en motor är direkt relaterad till hur mycket hästkrafter det skapar. Minst tio tusen dollar kommer att krävas för att vända en helt original 289 i ett race-ready motor.
2

Montera en reservdelslista. Den delar Listan bör vara så omfattande som möjligt, med hänsyn till att saker kommer upp oväntat. De viktigaste delarna som bör bytas ut är, den roterande enheten (inklusive vevaxeln, vevstakar och kolvar), kamaxel, topplock och ventilsystem, avgassystem rubriker, tändsystem, förgasare och laddade luftinsugssystem (kompressor)
3

isär motorn i sin helhet. Motorblocket måste testas för strukturell integritet. Du kommer också att behöva ta av motorn genom en omfattande modifiering process som kommer att kräva att alla fabriksinställningar delar och inre komponenter tas bort.
4

Utför Magnaflux och Sonic testning. Dessa tester kommer att avgöra om det finns några sprickor eller svaga punkter i motorblocket och måste utföras av en fullt utrustad race butik. Efter motorblocket har testats, måste ett antal bearbetningar utföras för att säkerställa korrekt del montering och problemfri drift. Nödvändiga bearbetningar omfattar:. Arborrning vevaxeln och kamaxeln tidskrifter, rikta hening cylinderväggarna, hyvling cylindern däck, gradning och utjämning oljekanalerna och gallies
5

Installera nya delar. Inte alla av de nämnda delarna måste uppgraderas prestanda delar. Varje kombination av prestanda delar kommer att öka motorns hästkrafter. Nedan är listan med delar monteras i Steg 2 och ungefärliga vinster hästkrafter samband med varje bit: roterande montering-50, kamaxel-100, topplock och ventilsystem-100, avgaser headers-25, systemet-20 tändning, förgasare-25, kompressor -200. Dessa är alla grova siffror, men bör ge en uppfattning om betydelsen av varje del. Alla angivna delar ska bytas ut mot nya, även om de inte är prestanda varianter.
6

Provkör motorn. Var noga med att följa ordentlig motor inkörningsprocedurer. För att kunna bryta sig in en ny motor, bör den köras med olika hastigheter mellan 500 och 1200 motor varvtal (varv per minut) under den första halvtimmen av körning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96234.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.