Hur man installerar Air Justerbara stötdämpare

Justerbar luft stötdämpare ger dig möjlighet att ändra höjden på bilen dynamiskt. De ersätter dina fjäder-aktiverad stötdämpare med chock gaspåsen ljudabsorbenter som blåses upp och töms via en lufttank. Med hjälp av en fjärrkontroll kan du sedan göra din bil går upp och ned för bättre markfrigång. En lägre höjd får din bil att gå snabbare på vägen genom att minska dra på underredet medan en upphöjd markfrigång gör att bilen att hantera terrängförhållanden bättre. Saker du behöver
Bil jack
pallbockar
Wrench set
Skruvmejselsats
Luftfjädring kit
Borrmaskin
Skyddsglasögon
Assistant Review buntband
Visa fler instruktioner
1

Kör din bil i ditt garage. Processen kommer att ta upp mycket plats så se till att ditt garage är relativt ren innan du börjar. Skjut domkraften under främre höger på bilens ram och jack upp bilen. Skjut pallbock under ramen på jack punkten. Upprepa denna process för alla hörn av bilen tills den är upphöjd på alla fyra hjulen.
2

Ta bort alla fyra hjulen med hjälp av en skiftnyckel för att vrida bort muttrarna på hjulen. Placera muttrarna på en säker plats där de inte försvinner och sedan dra hjulet av för hand. Var försiktig med hjul över 18 inches eftersom de kan vara mycket tung, är det alltid okej att be om hjälp när man hanterar tunga föremål. Ta bort alla fyra hjulen för att exponera stagen stötdämpare och armar fjädring.
3

Ta bort de främre stötdämpare genom att först unbolting den översta bulten som förbinder den övre delen av stötdämparen på bilens underrede. Storleken på nyckeln beror på märke och modell av din bil eller lastbil. När den översta bulten är lös ta inte bort det. Lämna den övre bulten på att hålla den på plats medan du skruva isär den nedre bulten på fjäderbenet. När de båda är lös, dra den gamla strut av för hand. Upprepa denna process för andra främre stötdämparen.
4

bort de bakre bladfjädrar (om din bil har dem) genom unbolting främre och bakre delen av bladfjädern. Om din bil använder vanliga stötdämpare upprepar sedan steg 3 för bakhjulen. En bladfjäder är ett lager av 04:57 stålstänger som rider ovanpå bakaxeln. Dra bladfjädrarna för hand när skruvförbindning lossas.
5

Bolt toppen av luft stötdämparcylindern till bilens undersida med en skiftnyckel. Bolt i botten av luften stötdämparcylindern till upphängningsarmen över hjulet. Placera luft tank i bagageluckan på bilen och kompressor i motorrummet. Den kompressor har U-bultar som skruvas ner över en av motorrummet fjäderben. Borra ett hål i botten av bagageutrymmet och kör luftledningen till kompressor. Haka elkablarna från kompressorn till batteriet. Kör luftledningarna från pumpen till varje luft chock. Använd buntband för att förankra de linjer i stället längs underredet.
6

Borra ett hål i brandväggen i bilen och skjut vajern från kompressor till passagerarutrymmet. Anslut vajern i fjärrkontrollen som följer med kitet. Sätt tillbaka hjulen på bilen och sedan sänka bilen med en domkraft. Vända bilen på och låta luftkompressor tio minuter att fylla luften tanken innan du justerar luftstötdämpare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96299.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.