Hur man ansluter ett vägguttag till ett bilbatteri

Har du någonsin önskat att du kunde ansluta en hushållsapparat, såsom en kaffebryggare, i din bil? Problemet är detta: En personbil ger 12 volt DC (likström), vilket är bra för en bil men inte för ett vanligt eluttag. För att ett hushåll elektrisk apparat ska kunna användas måste den vara ansluten till ett vägguttag som ger 120 volt växelström (växelström). För att uppnå detta kommer att kräva vissa blygsamma utgifter samt en tilldelning av tid för installation av nödvändig utrustning. En grundläggande kunskap om hur din bil batteri är ansluten kommer att vara till hjälp i att utföra denna uppgift. Saker du behöver
Automotive Power Inverter
Grundläggande fordonsindustrin handverktyg
Heavy fordonsindustrin tråd
Monteringsmaterial
Eltejp
Visa fler instruktioner
1

Köp en bil strömriktare, tillgänglig från de flesta bildelar hus eller långtradarcaféer. Den växelriktare omvandlar bilens 12 volts el till 110-120 volt AC (standard eleffekt på ett hushåll plugg). Växelriktare är klassade med en specifik effekt, betecknad i watt. Bestäm strömförbrukning på enheten du ska använda med inverter, och köpa en inverter med en effekt på minst detta belopp. Effektförbrukningen för de flesta elektriska apparater kan hittas på en etikett som sitter på enheten. Det kan vara nödvändigt att kontakta tillverkaren av produkten att bestämma den effekt användningen av enheten, om det inte anges på en etikett. När du köper omriktaren, be säljaren för några andra artiklar som behövs för dess installation, till exempel metalltråd eller annan hårdvara. Var noga med att läsa alla instruktioner noggrant innan du installerar omriktaren.
2

Installera omriktaren enligt instruktionerna i den specifika enheten köpts, är noga med att följa den ordningsföljd som anges i instruktionerna.

3

Anslut en liten, låg effekt enhet till omvandlaren och testa att den fungerar som den ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84369.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.