Holley Förgasare Tuning Tips

Holley förgasare är ett populärt val för bilentusiaster intresserade av att förbättra prestandan av sina fordon. Holley har gjort förgasare för mer än 100 år. Den Holley namn är en av de mest kända prestanda varumärken i fordonsindustrin racing. Holley förgasare prestera bra som tillverkats, men olika motorer kräver noggrant urval och inställning av rätt Holley förgasare för att producera sin fulla potential. Holley förgasare storlek

Storleken på förgasaren för att användas på en viss motor bestäms av förskjutningen av motorn och dess avsedda varvtalsområdet. Fastställande av lämplig förgasare storlek görs genom att multiplicera motorer förskjutning av dess avsedda maximala varvtal. Det resulterande talet är sedan divideras med 3456 och ger den ungefärliga storleken för förgasaren. Att välja förgasaren med detta nummer väljer du förgasaren som kommer närmast till antalet utan att gå under det. Det är bättre att välja en förgasare något större än antalet, som en mindre förgasare kan svälta motorn för bränsle och luft - och därmed minska motorns maximal uteffekt
Packningar

Äldre Holley förgasare används kork och packningar papper som krymper med åldern och kan riva isär när förgasaren demonteras. Holley producerar blå packningar tillverkade av mycket starkare material som motstår stickning, riva och krymper och kan återanvändas vid service av förgasaren.
Accelerator pump

accelerator pump på Holley förgasare styrs av en nylon kam fäst vid gasspjället montering. Mängden bränsle som sprutas in i förgasaren genom acceleratorn pumpen kan justeras genom att ändra kammen ut med en av flera olika storlekar kammar som tillhandahålls i kit av Holley. Ändra cam accelerator pump kan bidra till att förbättra gasrespons och korrigera problem med tvekan eller vid stopp.
Sekundär fjäder

vakuummanövrerad sekundärt på Holley förgasare använder en fjäder att kontrollera graden av öppning. Justera öppningen kurs kräver att du öppnar membranhuset att byta fjädern. Gummimembranet tårar ofta vid återmonteringen av membranhuset. För att undvika att riva och förenkla processen. Holley erbjuder en snabb-byte kit som gör att du kan byta ut fjädern utan att ta bort membranet.
Jet storlekar

Bränsle-mätare jets reglera hastigheten och mängden bränsle som strömmar in i float skålar. Fastställande av lämplig jet storlekarna sker genom trial and error tills de bäst presterande storlekar finns. Jets som är för små kommer att orsaka att motorn tveka eller snubbla på accelerationen. Jets som är för stora kommer att orsaka att motorn mosse ner och avger svart rök ur avgasröret, ofta tillsammans med lukten av oförbränt bränsle. Korrekt jet storlek hjälper motorn att producera lyhörd acceleration utan rök från avgasröret.
Fuel nivåer

Holley förgasare kräver specifika bränsle nivåer upprätthållas i float skålar för att undvika problem med motorstopp vid acceleration och retardation. Bränsle nivåer i float skålar bör justeras så att bränslet knappt dribblar utom syn pluggar på sidorna av bränsle skålar, när bilen försiktigt skakas genom att trycka på stänkskärmen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84220.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.