Hur man lägger in en Dual Tip ljuddämpare på en V6 1996 Firebird

Byta ljuddämparen på 1996 Firebird kommer bidra till att skapa ett bättre ljud, och med hjälp av en dubbel spets ljuddämparen kommer att ge det en mer aggressiv ton och en sportigare look för baksidan av din Firebird. Eftersom ljuddämparen ligger väl tillbaka bakom stötfångaren, är det enklaste sättet att få dubbla tips om din Firebird att byta spetsarna med Y-formade spetsar. Helt enkelt kapa röret fabrik avgaserna tillbaka lite under stötfångaren och använder en klämma för att hålla de nya tipsen i stället. Saker du behöver
Trä kilar
Jack
Jack står
Bågfil
Avgassystem klämmor sälja Y-tips eller dubbla spetsar
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Blockera framhjulen så att bilen inte rullar framåt sedan höja den bakre delen av din Firebird med en domkraft och placera den på pallbockar.
2

Mått längden av Y från toppen av den med två ändar sida till botten av en ände sida. Subtrahera 2 inches för överlappning och göra en markering om att avståndet från toppen av din befintliga avgasröret. Använd en bågfil för att kapa röret fabrik avgaserna vid markeringen. Detta kommer att förkorta avgaserna och låter dig installera spetsen utan att det sticker ut utanför stötfångaren.
3

Skjut klämman på avgasröret skjut på avgaser tips. Flytta tillbaka klammern över spetsen på skarven mellan avgasröret och avgassystem tips. Dra åt klämman med en skruvmejsel. Du kan också svetsa tipsen på plats även om detta kräver specialiserad utrustning och kompetens. Du bör inte försöka att svetsa om du har tidigare erfarenhet av att göra så.
4

Upprepa processen för den andra sidan av bilen. Firebirden har en spets som kommer ut ur både vänster och höger sida av bilen. När du har både tips på plats, se till att de båda sträcker sig lika långt ut från stötfångaren. Se även till att båda tips är nivån. Du kan justera sedan lossa klämmorna efter behov. Det kan hjälpa att ha någon titta på tips medan du lossar klämmorna och flytta runt dem.
5

Sänk bilen från domkraften med domkraften och ta bort klossarna från framhjulen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96242.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.