Hur du ändrar ventilkåporna

Ventilen omslag på en motor är nästan alltid installeras på en framträdande plats på eller nära toppen av motorn. Omslagen är ansvariga för att täcka och skydda ventilen tåget. Eftersom de är så synlig plats, bilägare uppgradera ofta ventilen täcker med krom, vedträ eller någon annan typ av mer attraktiva letar ventilkåpor. Byta ventilkåpor kräver att de gamla ventilkåpor och installera de nya omslag, oftast med nya packningar ventilkåpan. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Olika skruvmejslar, tänger mm (beroende på märke av fordonet) katalog Ny ventil täcker
ventilkåpa packningar
Packning tätningsmedel
Momentnyckel
Rags
Avfettaren
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna om bilen nyligen körts. Öppna huven. Placera ventilen omslag. Den 4-cylindriga och straight-6 motorer ventilkåpan vanligen placerad ovanpå motorn. På V-8s och V-6: or, kommer det att finnas två ventilkåpor, en på varje sida av motorn för varje cylinderrad.
2

Ta bort alla komponenter som är i vägen för ventilen täcker. Det kommer ofta att vara bränsleinsprutning komponenter som måste flyttas åt sidan såsom bränsleledningar på moderna bilar. Äldre bilar kan behöva ha några förgasarkomponenter flyttas ur vägen. Koppla även ifrån andningsventiler slangar eller vakuumledningar som fäster till ventilen täcker.
3

bort tändkablarna om trådarna går genom öppningar i ventilkåporna. Dra trådarna från sin bas där de fäster till tändstiftet för att undvika att skada dem. Numrera tändkablarna med en bit tejp och en markör för att se till att de installeras i rätt ordning. På många motorer att tändkablarna inte kommer att behöva tas bort.
4

Ta bort skruvarna som håller ventilen täcker eller täcka på med en spärr och en socket. Det kommer att finnas ett antal bultar runt omkretsen av ventilkåpan som håller dem vidare. Ställ bultarna eller muttrarna åt sidan så att de inte är missriktad.
5

Dra ventilkåpan bort av motorn. Du kan behöva knacka den lätt med en gummiklubba för att frigöra den om beslagtas på från packningen. Rengör området där ventilkåpan installeras med avfettningsmedel och en trasa. Om det finns packningsmaterial kvar på motorn, ta bort detta med packning remover. Spraya packningen remover på, låt det bubbla upp och sedan skrapa bort resterande packningen. Repa inte metallen där locket fästen,. Repor kan orsaka läckage
6

Placera en ny packning ventilkåpa på motorn. Konsultera en workshop manual för att avgöra om du behöver använda packningen tätningsmedel samt packningen. BMW-motorer, till exempel, kräver vanligen en liten mängd packning tätningsmedel i hörnen för att förhindra läckage. Övriga bilar, såsom en Triumph TR6 cabriolet, använd endast en kork packning utan tätningsmedel.
7

Bolt ventilkåpan packningen till tillverkarens rekommenderade åtdragningsmoment. Detta är oftast inte mycket snäv. Över åtdragning av ventilkåpan kan orsaka läckor senare. Sätt tillbaka eventuella komponenter --- vakuumledningar, bränsleinsprutning komponenter, tändkablarna, etc --- som togs bort för att komma åt ventilen täcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96065.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.