Typer av bil Subwoofers

Högtalare själva är alla i princip identiska i fråga om funktion - den enda verkliga skillnaden är i sina former och storlekar. Dock är en högtalare i sig inte en subwoofer. Subwoofers är generellt definieras som ett system (inklusive högtalare och akustiskt stämd kapsling) utformade för att producera lågfrekvent ljud. Subwoofer-system är mycket komplexa, och varje typ är specialiserade för att utföra inom kraft-, rymd och design begränsningar. Surroundhögtalarsystemen Shape

Runda högtalare är standard för bilstereo, och inte erbjuder några särskilda fördelar jämfört med andra former förutom att de flesta lådor är konstruerade för att rymma dem.

Square högtalare Shape

Square högtalare ger mer yta än en rund högtalare av en identisk diameter, så att de erbjuder större frekvensomfång än en rund högtalare av samma storlek. Till exempel kommer en kvadrat högtalare 10 inches över erbjuder samma prestanda som en 12-tums rund högtalare.
Sexhörnig högtalare Shape

Sexkantreduceringar talare dela skillnaden mellan en rund högtalare och en fyrkantig en. De passar in i de flesta höljen bättre än en fyrkantig högtalare, men erbjuder något bättre frekvensomfång än en rund.
Sluten låda eller Cannon-Style Enclosure

Sealed och slang stil kapslingar är självförsörjande slutna subwoofer system utformade för enkel eftermontering i en bil, med liten eller ingen borrning eller andra nödvändiga modifieringar. Kanoner är cylindrar med en utåtvända högtalare på ena änden och en tät kontakt i andra. Slutna system som detta har goda lågfrekventa effekttålighet och är inte lika känslig för dålig ljud tuning, men att brist på känslighet ont denna typ frekvensområde och ljud precision. Addera Portad låda

ported hölje består av en högtalare på ena sidan av en låda och ett öppet hål på den andra. Ett rör sträcker sig från baksidan av detta hål in i inneslutningen rutan och tillåter luft att passera in i och ut ur lådan. Gänganslutna system kännetecknas av låg distorsion, högre uteffekt vid låg frekvens och ett större frekvensområde. Dock ökar distorsionen snabbt under den portade lådans lägsta frekvensområdet, och frekvensgång är normalt lägre än en sluten behållare.
Passiv strålare Enclosure

Du kan tänka på en passiv radiator systemet som en slags "dummy" eller un-drivna högtalare installerade där hålet skulle vara på ett portade systemet. Ett passivt radiator system möjliggör exakt inställning av lådans ideala frekvensen, och fungerar som en slags "stötdämpare" för systemet. Den passiva radiatorn (membran) påverkar ljudinställning genom sin massa, mer diafragma massa motsvarar ett lägre ideal frekvensområde, innebär mindre röra en högre. Radiatorns tröghet kan hjälpa till att förlänga höljet ideal frekvens avlämning, så att högtalaren inte plötsligt går från bommen för att skramla när du drar på volymen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95523.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.