Hur man Välj ett avgassystem Header

Avgassystem headers är tillverkade av rörformade metall istället för gjutna av metall som ett grenrör. Deras främsta fördel är bättre luftflöde genom motorn. Ju snabbare och mer effektivt luft evakueras från motorn, desto mer ström den gör. Trots att välja rätt rubrik för din bil kanske låter som en lätt uppgift, det finns några steg att ta som kommer att göra processen ännu enklare. Instruktioner
1

reda på vilken typ av avgassystem är redan på din bil. Om avgaserna från katalysatorn tillbaka är redan en eftermarknad system, bör du få samma märke av huvudet, eftersom de kommer att optimeras för att arbeta tillsammans för maximal prestanda och det kommer förmodligen vara enklare att installera. Om du fortfarande använder ditt lager avgaser, välj en rubrik baserat på vad du förväntar dig att få ut av det.
2

Bestäm var du vill ha den mest makt för att vara i motorns effektklass. Generellt längre pips på huvudet kommer att resultera i mer bottom-end effekt, medan kortare header rören fungerar bättre vid högre varvtal. Om du har en högvarvig bil som en Porsche eller en V-TEC Honda, kommer kortare header rören gynna denna typ av motor. Om du har en V8, sedan använda längre header rören.
3

Välj en look som kompletterar din motorrummet. Om du redan har delar som är kromat eller polerat, välj rubriker som har en liknande finish, som rostfritt stål eller rubriker krom. Om du vill ha en mer målmedveten look, använd rubriker som varit keramiskt belagda för en look som är redo för tävlingsbanan.
4

Bestäm hur bilen kommer att användas efter rubrikerna ska installeras. Om du bygger en show bil, då är det nog säkert att välja en rubrik med en väldigt glatt yta, som rostfritt stål. Om, å andra sidan, är det du bygger en racerbil, det är bättre att gå med en keramisk beläggning sidhuvudet eller ens en rubrik som har förpackats i värmetålig tejp.
5

reda Om ditt fordon måste utsläppen-kompatibel. Bilar som är äldre än 30 år eller så är generellt undantagen från utsläpp testning, även om detta varierar från stat till stat. Om din bil behöver bo utsläpp-rättsliga, välj rubriker som kan acceptera smog utrustning som syre sensorer. Kontrollera lokala lagar innan du väljer en rubrik. Om din bil är gammal nog att vara smog undantagna eller det används för off-road bruk som racing, sedan få det bästa header du har råd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95031.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.