Quadrajet Installation

En Quadrajet är en förgasare med fyra tunnor att blanda bränsle och luft, vilket ger en mer kalibrerad kombination för din motor. Två av tunnorna tjäna som bränsleinjektorerna, medan de andra två enbart aktiveras då motorn behöver ett hopp i prestanda. När du installerar en Quadrajet, ska du ansluta den till utbudet port för motorns insugningsrör, försegla den med en packning. Saker du behöver
Förgasare renare
SPACKEL
Rag
Wrench in
Quadrajet
Visa fler instruktioner
1

kontrollera ytan av din motor förgasare fäste för gummi kvar från föregående packningen. Använd en spackel för att skrapa bort alla bitar, men var försiktig så du inte skadar fästet, eftersom det kan orsaka läckage. Om du är orolig för packning bitar hamnar i grenröret, kan du fylla posten porten med en trasa innan skrapning.
2

Använd förgasare renare att tvätta fästet. Använd separata trasor för att torka bort överbliven smuts och sedan torka renare bort.
3

Placera den nya packningen på fästet. Rada upp bulthålen i insugningsröret med dem på packningen. Placera sedan Quadrajet på packningen.
4

Kör monteringsbultarna genom de uppradade hål. Dra åt varje skruv för hand.
5

Gå tillbaka och dra åt skruvarna med nyckel som passar i storlek. Dra åt en bult och sedan gå över anpassningen och dra åt ett motsatt. Fortsätt gå över för att balansera åtstramning. Ge en bult en 360-graders sväng och sedan flytta till nästa bult, skärpning på detta sätt tills de är alla nyckel-tight.
6

Hook bränsleledningen upp till Quadrajet. Vissa modeller har ett bränslefilter monterat externt, om detta är fallet med din, installera det nya bränslefiltret och sedan köra bränsleledningen till intaget port, antingen på kroppen själv eller på filtret. Säkra alla anslutningar med rätt storlek skiftnyckel.
7

Anslut Quadrajet på gaspådrag. Det finns en koppling du glida över stiftet på gasreglaget. Fäst den med klämman. Sedan ansluta alla elektriska anslutningar och slangar vakuum. Denna konfiguration varierar starkt efter märke och modell, så titta i din instruktionsbok för att hitta de relevanta diagrammen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96683.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.