Hur isolera från vägbuller

Långväga enheter i en bullrig bil är inte trevliga upplevelser för alla. Buller av något slag är oundvikligt i en bil, men det finns åtgärder som du kan vidta som kommer att minska bullernivåerna upplevs av dem som rider i bilen. Om du uppgraderar och förbättrar din bil på rätt sätt, kan du skapa en miljö som är bättre isolerad från ljud som kommer från vägen utanför ditt fönster. Nycklarna är att förstå varifrån ljudet kommer ifrån och att fokusera på isolering och tätning dessa områden. Saker du behöver
Vehicle gummilister
Trunk matta
ljuddämpande paneler
självhäftande ljuddämpande material
Visa fler instruktioner
1

Byt gummilister på din bil. Gummilister finns runt dörrar och fönster, men kan också hittas på bålen tätning och överallt där det finns en öppning in i bilen. Ökad väg buller som kommer genom gummilister är vanligtvis det första tecknet på att strippa börjar misslyckas. Byta det kommer att förbättra din väg-buller isolering och hjälper till att förhindra skador på din bil som en följd av fukt sipprar genom en tidigare sluten bana.
2

Isolera stammen nästa. Något så enkelt som om tunga filtar i bålen kan minska vägbuller till en viss grad. Det näst bästa är att rada stammen med en tung gummi trunk matta.
P Om du vill få bästa resultat, linje stammen med en ljudisolerande produkt. Flera företag gör foder som är avsedda att placeras i bagageutrymmet för detta ändamål.

Köp ett ljud foder som är lätt att applicera om du vill installera isoleringen själv. Det finns ljuddämpande produkter på marknaden som har en enkel lossna tillbaka med ett underliggande lim.

Kontrollera att metallen inuti stammen är rent och fettfritt. Skär mattan för att storlek och skal av det bärande etikett. Fast den på plats. Se till att limmet har torkat innan du sätter din stam.
3

Isolera dörrpanelerna och golvplankor. Detta förfarande kan göras med den typ av material som du använde för att isolera stammen. Att förbättra ljudisolering

, måste du installera mattan innanför dörren paneler och under mattorna i bilen. Om att ta isär din bil till denna examen är inte något som du är bekväm med, bör du söka hjälp av en kvalificerad kupén expert.

Ta bort säten och golv från din bil. För maximal isolering, spraya på ett skikt av ljudisolerande gummerad underbeläggning. Applicera skal-och-stick material över så mycket av golvet som du kan. Tillverkare av dessa produkter rekommenderar att få så mycket golv täckning som möjligt.

Vid installation av materialet i dörrarna, behöver täckningen inte vara lika omfattande.
4

Applicera en sprej av buller-dämpning förening till områden som är för svåra att täcka med mattor. Använd inte en vanlig spruta gummi isolering som underbeläggningen från golvet. Istället väljer en produkt som är särskilt utformade för att hjälpa akustiskt isolera bilen. Specialist audio företag producerar produkter av denna typ.

Denna typ av produkt kan köpas i sprayburkar eller i burkar som måste användas med en kompressor och spruta.

Torka bort något område du vill spraya innan du börjar. Se till att allt fett har tagits bort. Applicera ett rejält lager av föreningen i enlighet med tillverkarens instruktioner. Du kan använda denna typ av material på någon metall eller plast panelen i bilen. Detta är idealiskt för att ge bättre behandlingar innerdörrar och trunkar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95731.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.