Hur man installerar ett AWE S-Flo

Den AWE Tuning S-Flo intag kit är en eftermarknad intag systemuppgradering som är tillgänglig för 2002 Audi Quattro modeller samt för 2010 Audi med B8 S4 och S5 B8 3.0T motorer och 2008 -10 Audi-modeller med A5 3.2L V6-motorer. S-Flo ökar motorns prestanda genom att byta ut fabriken standard luftfilter och montering med ett system som renar insugsluften mer effektivt. Eftersom du installerar S-Flo i din befintliga airbox, tar det inte upp något extra utrymme under huven eller kräva några större ändringar. Saker du behöver
Flat skruvmejsel
13mm skruvnyckel
T25 Torx skruvmejsel
T15 Torx skruvmejsel
Avbitare
3 mm Insexnyckel skiftnyckel
Tänger

Visa fler instruktioner Begagnad Audi Quattro 2002 Models
1

Låt motorn är kall och ta ut nyckeln ur din tändning. Öppna din huva och lokalisera airbox, som ligger på vänster sida av motorrummet. Dra trapetsformade trim omslaget till din airbox uppåt för att ta bort det.
2

Dra den svarta, rektangulära luftskåpet kanalisation röret uppåt och mot dig för att ta bort det. Leta reda på anslutningen sele på din massluftflöde (MAF) sensor vid sidan av airbox röret och tryck sensorn kontakten för att koppla sensorn. Lokalisera de två kontakterna tändmodul överst airboxen och tryck in kontakterna för att koppla bort dem. Addera 3

Skär zip-slips som håller trådarna på toppen av din luftburk tillsammans och kassera den. Använd en tunn skruvmejsel för att ta upp de plastclips som håller slangarna till toppen av airboxen.
4

Lossa skruven på klämman som håller röret luftintaget till massluftflödet på en sluta och använda en tång för att lossa klämman på änden närmast grenröret. Ta bort röret luftintaget och vara noga med att inte förlora eller skada gummipackningar på vardera änden av röret.
5

Haka de fyra metallclipsen runt omkretsen av airboxen med din platt skruvmejsel. Dra den övre halvan av airboxen bort från den nedre halvan, och samtidigt vara noga med att inte dra på några kablar eller slangar. Avlägsna och kassera den nuvarande luftfilter.
6

Placera den övre halvan av airboxen upp och ned på en plan yta så att den cylindriska ändytor dig. Ta tag och dra klippen vid cylinderns bas, vilket är MAF sensorn, och sensorn tas bort genom att dra bort den från airboxen.
7

Sätt in röret i din S-Flo kit till mitten av cylindern basen så att den icke-flänsade änden går i först. Center är det så att det finns tillräckligt med utrymme för att installera S-Flo koniskt luftfilter över det. Låt inte O-ringen av S-Flo tube slip under flänsen på läppen av röret.
8

Seat MAF-givaren runt S-Flo röret och in i cylindern basen av airboxen. Applicera lite såpvatten på utsidan flänsen på sensorn om du har svårt att sätta den. Stäng metallclipsen runt spärrarna på sidorna av sensorn när du har säkert ominstallerat sensorn.
9

Skjut stammen längst ner på S-Flo koniskt luftfilter på partiet av S-Flo röret som skjuter ut från insidan av den övre delen av luftfilterhuset. Fäst den till röret med silikon kopplingen som finns i din S-Flo kit. Dra slangklämmorna på filtret tätt men inte alltför tätt och fäst dem genom att vrida varje klämma medurs (bort från dig) med skruvmejsel.
10

Placera toppen av airboxen på botten så att filtret pekar inåt. Bortse varje liten kontakt mellan filtret och kanterna på lådan bostäder.
11

ihop airbox och anslut alla rör. Använd den medföljande tie-down för att åter knyta dina tändkablar till airboxen. Anslut din grenrör och tändkablar tillbaka i sina selar. Byt airboxen trim locket och stäng din huva. Du kan nu köra din Audi Quattro som du brukar göra. Addera Installation för 2008 som 2010 modeller
12

Låt motorn svalna och ta ur nyckeln ur tändningslåset innan du öppnar huven på din Audi.
13

Dra kontakten i slutet av den tunna ventilationsslangen som ligger nära din spjällhuset och ansluten till ditt intag vattenslang för att ta bort ventilationsslangen. Lossa de två gummi linje kontakter som leder till intaget slangen.
14

Lossa spännskruvarna på klämmorna i varje ände av intaget slangen med en flat skruvmejsel. Ta intaget slangen.
15

Använd en Torx T25 skruvmejsel för att lossa alla skruvar som håller airbox locket till luftboxen. Dra av locket airboxen och placera den upp och ned på en plan yta så att den runda kärnan i luftfilteraggregatet mot dig.
16

Tryck nedåt på metallklämma nedanför plastslangen Krage och släpp kragen från airbox locket. Använd en Torx T15 skruvmejsel för att ta bort de båda skruvarna som håller luftfiltret på locket. Lägg skruvarna åt sidan. Drag av O-ringen sitter under luftfiltret och kassera den tillsammans med filterelement.
17

Rada upp gummi utsprång på sidorna av S-Flo-filter med spåren på insida airbox locket och skjut in filtret i locket. Klipp de två metallklämmor på det nya filtret och fästa den på läppen av locket med de två medföljande M4 skruvar. Dra åt bultarna med en 3 mm insex (Allen) nyckel skiftnyckel.
18

Rada upp plastslangen kragen monteringshål med skruvhålen i locket. Fäst slangen kragen tillbaka till locket med skruvarna du tog bort i steg 5. Dra åt skruvarna med en Torx T15 mejsel.
19

Thread en av de buntband som medföljer S-Flo kit i den mindre av de två hålen på EVAP fästet ingår i satsen.

20

Fäst den andra änden av EVAP fästet till fjäderben stud (utskjutande bult) som ligger på den främre högra hörnet på din huv ram. För A5 3.2L V6-motorer, ta bort 13-mm mutter som håller fjäderben till huven och kontrollera att fästet inte röra någon plastslang. Fäst antingen den medföljande M8 mutter och bricka för B8 S4/S5 3,0 T kit eller den ursprungliga 13 mm mutter över konsolen och dra åt med en 13 mm nyckel.
21

Säkra EVAP slangen till fästet med buntband vid behov och tråd den spetsiga änden av slipsen genom fästanordningen slut innan du drar slipsen hårt för att fästa slangen. Klipp bort överflödigt slips material.
22

Thread kvarvarande buntband genom hålet i korta utstick av bränsleledningen fäste som ingår i S-Flo kit. Sätt den längre utskjutande delen av fästet på airbox locket med airbox locket bulten och fäst bulten. Säkra bränsleledningen till konsolen med slips, trä den spetsiga änden av slipsen genom fästanordningen änden och dra den ordentligt. Klipp bort överflödigt slips material.
23

Installera AWE slang silikon intag som är försedd med S-Flo kit i stället för som levereras från fabriken intag slang som du tog bort i steg 3 och fäst den med klämmorna anordnade på varje ände. Installera om ventilationsslangen som du tog bort i steg 2 på plasten slanghulling nära gasreglaget.
24

Stäng din huva. Du är nu redo att köra din bil som vanligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87545.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.