Hur man bygger Street Rods

Pro Street, Pro Stock, Pro Touring, tjalla stången, tuner, West Coast Kustom, och låg-ryttare, alla har sin plats, men få har härkomst traditionella Street Rod. Medan de flesta av dessa stilar är ganska dåligt definierade, sätter National Street Rod Association några mycket specifika krav, nämligen att bilen är 1948 eller äldre och att den modifieras med en mer modern motor, växellåda, chassi och /eller inredning finesser. Instruktioner
1

Börja med någon bil som produceras under eller före 1948. Tre och fem-fönster Ford och Chevrolet kupéer är populära, men kan vara lite för populärt för dem som vill att deras bil att sticka ut i mängden. Undanmanöver och Studebakers är lite utanför huvudfåran, och det finns inget som hindrar dig från att göra en gata stav ur en gammal Daimler-Mercedes, Nash, Stanley Steamer, Dymaxion (replika), Buffalo Electric eller någon annan off-märke bil som du inte ofta ser gett Street Rod behandling.
2

Byt ramen och chassit med en mer modern en. Detta går rakt till hjärtat av Street Rod rörelsen, och dina val är bara så smal som din budget. Du kan ta skroten tillvägagångssätt genom att använda en full-frame chassi från en pick-up eller en bil (ex: Chevrolet Caprice, Ford LTD), eller du kan köpa en pre-fabricerade ram om du har en populär chassi. Den högsta-dollar och högsta avkastning strategi är att ha ett chassi specialbyggt av stålrör.
3

Installera en modern upphängning och bromssystem. Chassit du väljer kommer att avgöra din fjädring alternativ, men du bör överväga att använda en högpresterande air-bag-systemet som gör att du att skräddarsy eller rida-höjd, rida kvalitet och prestanda inställningar situationen dikterar.

4

driva bilen med din drivlina val. Urvalet här är oändliga, så är de potentiella komplikationer och chassi-kompatibilitetsproblem. Medan de små block Chevrolet /automatisk växellåda combo var en gång nästan det förvalda alternativet för de flesta street rodders, finns ingen imponerad av en liten-kvarteret dessa dagar. Mer avantegardistiska byggare kan välja att byta ut bilens ursprungliga motor med dess moderna motsvarighet. Till exempel kan en fyrcylindrig modell T få en turboladdad Ford EcoTec fyra, kanske en V16 Caddy få ett par Northstar V8 svetsade end-to-end. Om du har obegränsad kontanter, kan du förmodligen hitta ett sätt att pressa en Bugatti Veyron W16 i en 1938 Type 57.
5

Uppgradera din inredning till modern standard. Det finns så mycket variation till inredning som till exteriör. Du kan gå med en avskalade race-bil titt om du ville, men moderna gatastänger typiskt lyx-bil grade interiörer. Titta till sådana Marques som Aston Martin, Bugatti, Mercedes och Rolls Royce för inspiration på inredningsmaterial och väsentligheter utformning.
6

Avsluta din bil med rätt uppsättning av hjul och däck. Rätt hållning kan göra eller bryta din bils hela utseende, så sätta en hel del tankearbete på hjul /val av däck. Traditionella Street Rods baserade på Ford och Chevy kupéer var något av en föregångare till Pro Street style i att de använde mycket stora bakhjul och smala fronter. Men din bil behöver inte se ut som en dragster att vara en street rod. 15-tums fälgar är den konservativa val, men du kanske kan gå så stor som 19-tums fronter och 20-tums föder på rätt bil utan att det ser ut som en tecknad serie. Det handlar om andelen, 20-tums fälgar kan se rätt på en massiv Nash Motors Airflyte, men de kunde se lite vulgärt på en 1938 BMW 328 Roadster Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96532.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.