Hur Lagligt att ta bort katalysatorn

Ta bort och sätta katalysator på din bil är en juridiskt knepig fråga, särskilt om du bor i Kalifornien eller någon annan stat med tämligen strikta lagar om katalysatorer, avgas bil och utsläpp. År 1986 utfärdade Enviromental Protection Agency nationella riktlinjer som reglerade de rättsliga processerna kring att ta bort, byta ut och installera katalysatorer. Ta bort en katalysator juridiskt innebär att följa specifika processer som du inte ska försöka på egen hand. På grund av de inblandade lagar och möjligheten för böter, vill du inte att försöka denna uppgift utan din mekaniker. Din mekaniker ska dokumentera hela processen, inklusive notera den ursprungliga converter s brister och behov av utbyte. Saker du behöver
Bil
Ersättningskatalysator
Visa fler instruktioner
1

Ta din bil till en ansedd mekaniker butik som specialiserat sig på ljuddämpare och avgasrör. Att hitta en trovärdig, pålitlig avgaser mekaniker är särskilt viktigt om du bor i en stat med stränga utsläpp lagar, såsom Kalifornien. Kontrollera din lokala Better Business Bureau för att identifiera butiker med bra service betyg.
2

Har mekaniker inspektera bilens katalysator. EPA: s riktlinjer anges att katalysatorn måste bytas ut om den tas bort, och innan den kan tas bort, måste den uppfylla vissa kriterier. De rättsliga kriterierna för att ta bort en katalysator anger att det måste ha missat en stat eller lokal utsläpp inspektion och ha ett legitimt behov av ersättning som kan fastställas och dokumenteras.
3

Låt din mekaniker att ta bort din katalysator om den inte längre fungerar som den ska. Federal lag gör det olagligt att ta bort en fungerande katalysator.
4

Köp en ny katalysator som uppfyller statliga och federala krav. Genom federal lag den nya omvandlaren måste vara identisk med fabriksoriginaluppsättning och måste installeras exakt specifikationer fordonstillverkaren.
5

Har din mekaniker installera ersättare omvandlare. När det väl är installerat kan du få det inspekteras beroende på var du bor. Din mekaniker är också juridiskt skyldig att fylla i och skicka in kortet tillverkarens garanti som medföljde den nya omvandlaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95720.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.