Installationsinstruktioner för en motor Oljekylare

Överhettad motorolja förlorar viskositet, vilket minskar dess förmåga att skydda motorns inre delar från friktion. Större mängder av friktion ökar nötningshastigheten hos motorn, och med tiden ömtåliga motorkomponenter kommer att misslyckas. Detta leder till dyra motoriska reparationer. Installera en oljekylare gör att motoroljan för att skingra värme när den rinner genom slangen på kylaren, sänker temperaturen på oljan och öka skyddet för motorns inre delar. Saker du behöver
Bil ramper
Två stoppklossar
dräneringskärlet
Skiftnyckel
Oljefilternyckel
teflonband
skiftnyckel som
Slangar cutter Oljefilter
Oil
Visa fler instruktioner
1

Öppna fordonets huva. Ta bort eventuella skyddande plastbitar som täcker kylaren. Stäng fordonets huven.
2

Ställ en bil ramp framför varje fordon framdäcket. Kör bilen på ramperna. Ställ på stoppklots bakom varje av fordonets bakhjul. Ställ bromsen fordonets parkering. Åter öppna huven.
3

Skjut en åderlåtning pan under oljetråget avtappningspluggen. Vrid pluggen moturs med en skiftnyckel. Ta bort avtappningspluggen och låt all motorolja rinna i pannan. Bort oljefiltret en oljefilternyckel.
4

Wrap gängorna på de fyra medföljande NPT koppling med Teflon tejp. Passa gängorna på de större manliga NPT kopplingar med kvinnliga inlopp och utlopp hamnar på den sida av oljekylaren. Vrid var och en medurs för att skruva in dem i kylaren. Dra åt de manliga NPT kopplingar med rätt storlek skiftnyckel. Använd samma procedur för att installera de mindre manliga NPT beslag på de kvinnliga hamnar oljefilteradaptern -. Smörgås montering
5

Anslut den större kvinnliga öppnandet av de två linjerna olja kylvätska till NPT kopplingar installerad på oljekylaren. Dra åt slanganslutningarna med en matchad storlek skiftnyckel
6

Passa oljefilteradaptern -. O-ring mot motorblocket - med oljefiltret anslutningen på motorn. Tryck i mitten adaptern genom centrum av adaptern och skruva in den i motorn. Dra centrum adaptern med en skiftnyckel.
7

Dra de två oljeledningar anslutna till oljekylaren till portarna på oljefilteradaptern. Skär varje rad i längd med ett par slangar fräsar. Skjut en kvinnlig NPT montering på slutet av varje skuren linje. Anslut ledningarna till de manliga NPT beslag på adaptern.
8

Håll oljekylare framför kylaren. Skjut de fyra banden genom baksidan av radiatorn och genom flänsarna på oljekylaren. Skjut de fyra ingående fyrkantiga gummi bitar mellan oljekylaren och kylaren. Dra åt banden för att fästa kylaren.
9

Montera ett nytt oljefilter i oljefilteradaptern. Fyll bilen med olja.
10

Stäng fordonets huven. Ta bort klossarna bakom bakhjulen. Lossa parkeringsbromsen. Backa fordonet ur bilen ramper. Öppna huven. Installera någon radiator täcker du tog bort tidigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86401.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.