Gear Drive Timing Nackdelar

Eftermarknad kamaxel växel uppställningar är kända för sin tillförlitlighet, precision och konstant användning hållbarhet. Men dessa dygder är inte utan sin kostnad i både monetära och dynamiska termer. Dessutom kan kuggväxlar vara svåra att installera och kräver vissa inte obetydliga förändringar tillbehöret enhet och kylsystem. Kostnad

förhållande till kostnaden för de dyraste dubbla kedjor roller timing (Comp Cams Magnum Double, $ 82,88, Atlanticspeed.com, mars 2010), även de minst dyra rörlig tomgångsdrev enheter är lite orimliga. PRW s flytande rullställ är en av de minst dyra ($ 159, Amazon.com, mars 2010), och du kan lägga till ca 60 kronor för en fast medlöpande inställning från samma företag (219, Amazon.com, mars 2010).

Performance

I teorin, kuggväxlar göra ett bättre jobb på att upprätthålla gnista stabilitet och timing noggrannhet än en dubbel rulle kedja, men vinsterna är ganska minimal. Dessa vinster är om 4/10ths av en procent effektförstärkning för en fast tomgångsdrev enhet, som bara förekommer en kort stund nära motorns redline. Beviljas, kommer en kuggväxel behålla sin timing precision för en längre tidsperiod än en rulle kedja, men det är fortfarande bäst för motorer som tillbringar mycket tid över 5000 rpm. Såvida du kör ett långlopp på land eller till sjöss, kommer timing kedjor göra jobbet på en bråkdel av kostnaden.
Harmonisk Vibration

Frågan om harmoniska vibrationer har länge varit en omstridd där kuggväxlar berörs. Oavsett hur väl utformad de är, alla kuggväxlar har en viss mängd spel som orsakar deras avslöjande växel gnälla. Denna växel gnälla är indikativ för högfrekventa vibrationer, vilket kan arbeta sig igenom kamaxeln och in i ventilsystem. Vissa hävdar att en sådan vibration kan skada kamaxlar, ventilfjädrar och vipparmar. Även så kallade "tysta enheter" inte är fria från en viss harmonisk vibration.
Installation

Även den enklaste rörlig tomgångsdrev ofta driver kräver en viss motorblocket och transmissionskåpan rivning. Medan en sådan clearancing är ganska lätt att åstadkomma med en Dremel eller motsvarande roterande verktyg, kan konsekvenserna av ett misstag bli ödesdigra. Oljeläckage, vattenintrång och metallspån i din olja är det minsta av det. Fasta frigående system kräver ofta installation av en ny transmissionskåpan eller spacer, vilket kan ha en inverkan på tillbehör bälte justering. Belt anpassning frågor kräver ofta en ny vattenpump, ny remskiva eller remskiva distanser, som alla kan nickel-och-dime du till döden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83824.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.