Alternativ till Yellow Box Hastighetsmätare Korrigering

När en bil eller lastbil ägare lägger däck på sina fordon som är mindre eller större än de stock däck, kan hastighetsmätaren bli felaktiga följd. The Yellow Box Hastighetsmätare kalibrator är en liten enhet som är installerad i ett fordon för att korrigera denna skillnad. Men om ägaren av fordonet inte vill installera ett komplext fristående enhet, finns det alternativ som kan uppnå liknande resultat. Hastighetsmätaren Korrigering Gear

Hastighetsmätare använder ett redskap för att avgöra hur många rotationer per minut däcken gör. Standarden hastighetsmätarkugghjul har 32 tänder. Men om däckstorlek är avstängd, så kommer också att vara hastighetsmätaren kalibrering. Korrigering kugghjul är identiska med standardväxlar, förutom att de har mer eller mindre tänder. Oftast, korrigering växlar har 31 tänder istället för 32. Detta gör att hastighetsmätaren för att kompensera, vilket ger en mer rättvisande mått på hastigheten.
Online Kalibrering Miniräknare
p Om konsumenten känner till storleken på bilens original däck och storlek av de nya däcken, kan de använda sig av online-räknare. Användaren matar in sin ursprungliga däckstorlek, den nya däckstorlek, och ett exempel hastighet. Räknaren ger dem sedan med en uppskattning av den hastighet som de faktiskt skulle resa. Det är dock viktigt att komma ihåg att det finns andra faktorer som kan påverka resultaten att kalkylatorn inte kan ta hänsyn till. Ett bra exempel på detta skulle vara däckpumpning eller nedbrytning.
Handhållna enheter

annat alternativ till den gula rutan Hastighetsmätare kalibrator är programvara med prober som körs på handdatorer. Dessa enheter fungerar bra med nyare bilar och lastbilar som innehåller ombord datorkomponenter. De tar avläsningar av hur exakt hastighetsmätarkugghjul är, och sedan programmera färddator att kompensera. Detta kan vara en mycket exakt metod för hastighetsmätaren kalibrering, och kräver inte att användaren att byta några delar. Denna metod är också mycket snabbare än andra metoder.
Provkörningar

Användare sugen på en mer naiv alternativ till enheter som den gula rutan Hastighetsmätare kalibrator kan gilla vägen testet metod. För maximal säkerhet, är det bäst att hitta en zon Hastighetsmätare test. Flytta bilen tillräckligt långt bort från startlinjen så att den kommer att röra sig på 60 miles per timme när den korsar. Att hålla hastigheten konstant, starta ett digitalt stoppur som du träffar den. Om du korsar mållinjen innan du stoppuret slocknar, är din hastighetsmätare inte kalibrerad. Varannan utgör en extra mil-per-timme utanför kalibreringen. Tänk på att detta kommer att ge en grov uppskattning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86688.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.