Hur man installerar ett Transmission Cooler

En extra överföring kylaren är faktiskt en liten radiator som ett fordons transmissionsolja leds igenom. Detta avleder och kyler vätskan och kan hålla överföringen från överhettning. Fordon som dra nytta av tillägg av en överföring svalare omfattar fordon som bogsera eller dra tunga laster, speciellt i varmt väder. Utan en kylare monterad i motorrummet på ett fordon, kan dessa typer av aktiviteter överhettas en transmission, vilket kraftigt kan minska sin totala livslängd. Saker du behöver
Transmission svalare och monteringssats
teflonband
Skiftnyckel
Brukskniv
1 liter transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Peel stöd från gummit monteringsdynorna. Tryck elektroderna på plats på monteringsflänsarna på varje hörn av transmissionen svalare. Placera några wraps av Teflon tejp runt gängorna på de kallare beslag. Skruva beslagen i monteringshålen i kylaren och dra åt med en skiftnyckel i medurs riktning. Dra inte åt eftersom detta kan skada kylaren.
2

Öppna huven på bilen. Håll kylaren till framför kylaren, eller sidan närmast gallret. Skjut kontaktstyckena buntband som tillhandahålls med kylaren genom den bakre sidan av radiatorn, sedan genom låstungor monterade på flänsen av kylaren. Dra buntband (det finns vanligen fyra) tätt så att kylaren är monterad fast på framsidan av radiatorn. Klipp bort överflödig längd buntband med en mattkniv.
3

Leta bilens kraftledningen retur kylning, som är monterad i botten av bilens kylare. Kapa slangen gummi avkastning på mitten med en mattkniv. Skjut en hullingförsedda kontaktdon försett med kylaren i vardera änden av snittet slangen fram ordentligt.
4

Skjut änden av gummislangen som medföljde kitet på en av de hullingförsedda anslutningar installerade i steg tre . Skjut den andra änden av slangen på en av kontakterna på överföring svalare. Upprepa denna procedur för att ansluta den hullingförsedda kontaktdonet i den andra änden av den skurna slangen till den andra kontakten på transmissionen svalare. Se till att alla anslutningar sitter ordentligt genom att trycka på slangarna på anslutningarna.
5

Starta motorn på din bil. Kontrollera kylaren och slanganslutningar är täta. Kör bilen ca fem miles för att värma upp överföringen. Öppna huven och kontrollera överföringen nivå med överföringen oljestickan. Lägg transmissionsolja så att nivån tillbaka upp till "FULL"-markeringen. Byt ut oljestickan och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95455.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.