Kolven Specifikationer för en 4.1l turbo motor på en Buick

Med en ynka 125 hästkrafter och 205 foot-pounds av vridmoment från fabriken, var Buicks "big" V6 ingen barnstormer. Avsedd som ersättning för bränsle-hungriga V8s i GM: s största bilarna, saknade denna motor kraft och jämnhet i sina större kusiner. Men denna stora sex har en sak för det, det var i huvudsak en stor öppning version av den turboladdade 3,8-liters V6 som drivs av Grand National, vilket gör det till en perfekt kandidat för turboladdning. Grundläggande Mått

4,1-liters V6 aldrig kom med en turbo, så måste du skaffa en uppsättning eftermarknads kolvar som använder 3,8-liters kolv grundläggande arkitektur. Piston dimensioner variera beroende på tillverkare, men den populära Kieth Black Silv-O-Lite hypereutektisk är ganska representativ för rasen. Den KB kolven passar beståndet 3.965-tums hål - over-bore storlekar finns - och använder en 5/64-inch topp och andra ring med en 3/16-inch botten ring. Den använder en press-fit 0,904-tums kolvbult - samma som Grand National 3,8-liters - och en 0,256-tums djupa skålen på kolvtoppen. Kompressionsförhållande varierar med kolv och huvud, 8.1:1 är ett bra förhållande för en gata motor, och 9,5:1 kommer att ge dig en fördel om din motor aldrig ser något men race gas
Material <. br>

lager 4,1-liters kolv är tillverkad av gjuten aluminium, vilket är ungefär det värsta tänkbara kolvmaterialet för en turbomotor. Många eftermarknaden kolvarna är tillverkade av hög kisel-legering hypereutektisk, som är starkare än gjutna kolvar, men kommer splittras som glas i närvaro av motorknackning eller detonation - en klar möjlighet under de inledande faserna av dator tuning. För denna tillämpning, skulle du vara mycket bättre att spendera pengar på en uppsättning kolvar gjorda av T61-smidd aluminium. Dessa kolvar kan kosta ungefär dubbelt så mycket som hypereutectics, men kolven styrka är ingen plats att slarva när man bygger en turbomotor.
Wrist Pins

Vad typ av kolvbult du använder spelar egentligen ingen roll om stavarna du använder kräver en full flytande kolvbult. Full-flytande stift använder en uppsättning av clips eller hållare för att hålla kolvtappen på plats, och teoretiskt erbjuda mindre friktion eftersom de kan rotera i förhållande till själva kolven. En press-fit stift roterar endast i förhållande till stången och kräver att en maskinist använda en press för att installera dem. Floaters är teoretiskt bättre, men ett argument mot dem är att aluminium expanderar mer än stål när det utsätts för värme. Detta kan enkelt låsa kolven och kolvbulten tillsammans trots oljan mellan dem, vilket kan skada stången när kolvtappen griper upp.
Off-the-shelf kontra anpassade

flesta om inte alla eftermarknaden 4,1-liters turbo kolvar är tillverkade av hypereutektiska aluminium och är utformade mer för låg vikt än absoluta styrka. Hellre än att riskera din motor med en off-the-shelf kolven, skulle du vara mycket bättre att spendera de extra pengar att ha en egen uppsättning bearbetad för din ansökan. Anpassade kolvar är inte billiga, från och med 2011, de kostar mellan $ 70 och $ 90 styck. Även om detta är ungefär dubbla kostnaden för en off-the-shelf kolven som KB Silv-O-Lite, kommer du att kunna ange viktiga parametrar som kompressionsförhållande, ring mark tjocklek, kolvtopp tjocklek, sida kjol längd /tjocklek och kolvbult förstärkningar. Sannerligen, detta är pengar väl spenderade gett turbomotor s extrema tryck och hållfasthetskrav.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85864.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.