Hur man bygger en Sissy Bar

Sissy barer är inte för veklingar, de är seriösa motorcykel tillbehör. Sissy barer är typiskt byggda av fyrkantsrör, svetsade kedja, mässing eller kallvalsat stål. Lägga till en sissy bar på din cykel kommer att öka säkerheten för en passagerare. Sissy barer kräver viss metallbearbetning, men kan byggas och installeras hemma med rätt verktyg. Saker du behöver
Måttband mutterdragare
Stovepipe tråd
1/2-tums mässing eller kallvalsat stål stång Sida 2 kvinnliga heim gemensamma stavar
Tap and die in
PVC-rör och fogar
Marker
Sand papper
Visa fler instruktioner
1

Beräkna den ungefärliga längden på sissy bar genom att mäta ytan på baksidan av cykeln där du planerar att fästa den. En sissy bar bör komplettera linjerna i din cykel.
2

Rough ut formen på baren med någon tråd eller en liten stav. Gör en "H"-form jigg av PVC eller metallrör. Den "H" kommer att vara på sin sida. Den nedre baren är axeln längd. Den övre baren är fender bredd. I mitten av "H" är avståndet från axeln till kåpan. Denna mock up och jigg kommer att spara lite tid och frustration senare.
3

Skaffa en fälg från en junk yard eller annan runda metallföremål med en omkrets som approximerar vad toppen av bar bör vara.
4

Böj staven runt kanten eller runda objekt till den form du vill använda tråden som en guide. En värmekälla kan behövas, såsom MAPP gas eller acetylen fackla. En gasolbrännare kommer inte värma metallen tillräckligt för att det ska bli flexibel. Använd kabeln som en guide till andra kurvor för mätning och märkning fläckarna. Använd jiggen för att få axeln och fender avstånd höger.
5

Thread ändarna på stången med en tärning. Du kan behöva att temporärt ta bort delar från baksidan av cykeln för att installera sissy bar. Fäst de gängade fästelement till fender. Montera ändarna på sissy bar genom dessa fästen och in i heim gemensamma stavar som kommer att fästa vid axeln.
6

Slipa sissy bar om det behövs. Om de material som används kan rosta, anser att måla det. Du kommer att vilja justera den lite och sedan har pjäsen kromad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86917.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.