Monroe vs Gabriel chockar

Välja rätt uppsättning av chocker för din bil kan betyda skillnaden mellan en mjuk gång och en som lämnar dig wincing vid tanken på att köra hem. Både Monroe och Gabriel har en lång historia av innovation och teknik, välja vilken chock att använda kommer ner till personliga preferenser och budget. Om du utrusta din bil själv, se till att du följer tillverkarens rekommendationer och köpa en chock som passar din bil ordentligt. Monroe och Gabriel - Likheter

Monroe och Gabriel båda erbjuder chocker för personbilar och lätta lastbilar, inklusive specialvaror och eftermarknadsprodukter för att hjälpa ditt fordons prestanda på och utanför vägen. Kompletta, färdiga att installera enheter är tillgängliga under båda varumärkena. Båda bolagen säljer sina produkter på nätet eller i butiker.
Gabriel Specifikt

Gabriel chocker har en 14-mm, härdad, förkromad kolv som är super- färdiga att öka sin förmåga att klara påfrestningarna i vardaglig körning eller off-road äventyr. Kammaren är fylld med högt tryck kvävgas och använder flytande kolv teknik. Tillsammans med ett stort 46 mm hål, ökar detta lyhördhet för kolven förbättra sina stötdämpande förmåga. Ansökan-tuned ventilsystem ökar kontrollen och den sömlösa mono-tube konstruktion hjälper till att hålla den totala temperaturen i chock svalare eliminera problem orsakade av värme. Som av Januari 2011 det genomsnittliga priset för en Gabriel chock var $ 30 till $ 40.
Monroe Specifikt

Monroe chocker har en 1/2 tums nitrokarburering kolvstång utformad för en förlängd livslängd. Den 1 3/16-inch borrningen ger effektiv kontroll. Den helt förskjutna ventiler justeras automatiskt till körförhållanden och kan specialanpassat för varje applikation. Liksom Gabriel chocker, har Monroe en kvävefylld tube, men sysselsätter Monroe en speciell självsmörjande tätning för att hålla gas och undvika onödigt slitage. De använder också en alla väder vätska för smörjning för att säkerställa en smidig stav reaktion. Ett spår rörteknologi med en Fluon bandad kolv förbättrar lyhördhet och tillåter chock att hänga med förändrade villkor. De avsmalnande spåren på röret fungerar som en extra ventil för att åstadkomma en konsekvent åktur. Som av Januari 2011 det genomsnittliga priset för en Monroe chock var $ 40 to $ 50.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85949.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.