Hur man installerar ett 4 avgassystem på en 1999 Dodge RAM

Byta lager avgaser på din Dodge Ram är en klok investering att göra. Fabriken avgaserna är ofta små och begränsar kraften i motorn. Efter att ha installerat en eftermarknad systemet, kommer din Dodge köra svalare och mer effektivt. Detta kommer att förlänga livslängden på motorn. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
tigersåg (rekommenderas) katalog Hack såg
Tänger
Visa fler instruktioner
Borttagning av Factory Exhaust

1

Ta fabriken bultarna på flänsen säkra turbo ner röret till lager avgaser. Det finns en fläns där dessa två rören ansluter.
2

Skär fabriken avgaser på tre ställen för att ta bort från Dodge Ram med en tigersåg om det finns. En bågfil köpt i ditt hem förbättring butik kommer att fungera om ingen tigersåg är tillgänglig. Gör din första snittet direkt bakom fabriken ljuddämparen. Ring det andra snittet framför resonatorn. Gör den tredje snitt i botten av ned-röret där det finns en krök i lager avgaser.
3

Ta bort delar av mäld från galgar med en tång. Ställ sektionerna åt sidan. Dessa kommer inte att återanvändas. Installera New Exhaust
4

Installera nya avgas klämmor som kom med satsen i sina lägen
. Dessa skjut på de galgar fabriken avgaser.
5

Montera ned-röret på turbo flänsen återanvända bultarna avlägsnats från fabriken avgaser. I slutet av ned-röret kommer att vila i hangaren tidigare installerade.
6

Skjut rakt rör direkt in i ned-röret och dra åt klämman för hand. Slutet delen av detta rör kommer att vila till nästa klämman installerad tidigare. Montera ljuddämparen i det raka röret och dra åt klämman. Den motsatta änden av ljuddämparen kommer att vila i klämman installerad tidigare. Montera ändrör i ljuddämparen. Dra åt klämman som håller dessa två delar ihop för hand.
7

Linje avgaserna upp och justera om det behövs. Börjar på framsidan av fordonet, dra åt skruvarna på klämmorna med en socket. Fortsätt att dra åt alla klämmor längs avgassystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95389.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.