Varför behöver du en låsbricka på ett säkerhetsbälte när du installerar en bilbarnstol?

Utvecklingen inom fordonsindustrin säkerhetsbälten åren kan påverka hur du installerar din bilbarnstol i bilen. De första säkerhetsbälten inte tillbaka automatiskt och måste justeras för varje passagerare. Detta höll man fast bältade i sätet, men lämnade inget utrymme för rörelse - t.ex. framåtlutad - gång bältade i. Som av 2012, vissa fordon säkerhetsbälten kan du luta dig framåt och samtidigt hålla dig säkert bältade i, medan vissa kan hålla dig tätt mot ryggstödet. Beroende på vilken typ av bälten eller upprullningsdon din bil har, kan en spärr måste installeras på säkerhetsbältet används för att säkra din bilbarnstol. Säkerhetsbälte Upprullningsdon

fjäderbelastad mekanism som håller bältet spänt är ett upprullningsdon. När du unbuckle bältet och släppa det, kan du se upprullningsdonet i aktion eftersom bältet glider in sin viloplats. En nödsituation låsande upprullningsdon tillåter dig att sträcka ut och luta sig framåt medan fordonet är i rörelse. Denna typ av upprullningsdon låser upp och håller dig stadigt mot ryggstödet endast om fordonet är i en kollision eller stannar plötsligt. Ett automatiskt låsande upprullningsdon håller dig tätt mot din plats. Om du försöker att luta sig framåt, kan bandet känns som om det blir hårdare. Den sista typen av upprullningsdon är en som har den lösa känslan av en nödsituation låsenhet, men kan låsas manuellt genom att slå om en omkopplare på låstungan i bältet eller upprullningsdon. Denna typ av upprullningsdon får eller inte får göra en ratcheting ljud när dras tillbaka. Läs ägarens manual för din bil för att bekanta dig med den typ av bälte upprullningsdon ditt fordon har innan man kan avgöra om du behöver använda en bil clipssäte låsning. Addera Bestämma Retractor Typ
p Det är ett enkelt test för att hjälpa dig att avgöra vilken typ av upprullningsdon din bil har. Dra cirka 12 inches av bandet ur upprullningsdonet. Låt bältet glider halvvägs tillbaka in indragaren långsamt. Dra bältet tillbaka ut igen och låt det dra fullt. Om bandet glider in och ut ur indragaren smidigt efter behag, ditt fordon förmodligen som nödlåsande upprullningsdon. Om bältet klick som det går tillbaka in och inte kommer att låta dig dra ut den igen, du fordonet har förmodligen automatisk låsning upprullningsdon.
Locking Clip

Oavsett vilken typ av bälte eller upprullningsdon ditt fordon använder, bör din bilbarnstol vara ordentligt fastsatt i bilbarnstolen hela tiden, inte bara i nödsituationer. Om ditt fordon har nödlåsande upprullningsdon på sina säkerhetsbälten, kan en användning av en låsbricka krävas. En låsclipset är en enkel enhet som är formad ungefär som bokstaven "H". Klippet håller bältet från att dra i en och ut ur upprullningsdonet, hålla bilbarnstolen ordentligt fastsatt i fordonets säte.
Något klipp behövs

Vissa typer av säkerhetsbälten eller säkerhetsbälten upprullningsdon bälte inte kräver att du använder en låsbricka när du installerar en bilbarnstol. Bälten med automatisk låsning upprullningsdon inte kräver att du använder en låsbricka, eftersom bandet Atomically stramar när den dras tillbaka, hålla bilbarnstol säker i alla lägen. Bälten som har omkopplingsbara upprullningsdon också inte kräva användning av en klämma när sårhaken omkopplas till låsläget. En låsningen bör inte användas vid fastsättning av bilbarnstol med en lap-bara bälte. Klippet kan påverka prestandan hos ett höftbälte i en krasch. Bilbarnstolar som har inbyggd låsanordningar inte kan kräva installation av en låsbricka, oavsett vilken typ av bilbälte upprullningsdon din bil har. Läs instruktionerna bilbarnstol, liksom din bil bruksanvisning för att avgöra om en låsbricka som behövs och hur man installerar klippet om det är.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87696.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.