Vad är kolfiber huvar?

Kolfiber är verkligen en av de mirakel material i modern tid. Det här är så stark, lätt och smidig att tillverkarna dagligen försöker lista ut sätt att minska produktionskostnaderna så att de kan börja gjutning hela bilar ur den. Lamborghini redan gör just detta med sin Sesto Elemento, bortsett från motorblocket, växlar och några muttrar och bultar, är Sesto ingenting annat än kol väv. Carbon kåpor har varit en stöttepelare bland prestanda entusiaster för ungefär ett decennium, bara se till att hålla dina förväntningar realistiska innan bultning en till din resa. Kolfiber Basics

Formellt kallas "kolfiberförstärkt polymer," detta undrar-material för rymdåldern är i huvudsak en polymer epoxi - något som det harts som används i arbetsområden glasfiber - impregnerad in i en väv av rena kolfibrer eller en blandning av kol och Kevlar, aluminium eller glas. Kolfiber är oftast görs med hjälp av en av två processer, antingen torrt kol ark läggs i en form och sprutas med varmt harts eller epoxi, eller fiber väver kommer pre-impregnerade med en polymer som förvandlas till en vätska och binder samman under värme och tryck. Dessa tillverkningsprocesser gör kolfiber dyrt och svårt att reparera, men de är också det som ger den dess styrka.
Vikt

Viktminskning är kolfiber s existensberättigande . Ursprungligen utformad som en ersättning eller komplement till stål, aluminium och glasfiber i flygplan, har färdig kolfiber all den strukturella styvheten hos stål vid omkring en femtedel av vikten. Använda en kolfiber huv, tak eller trunk /lucka panelen är ett snabbt sätt att inte bara minska i vikt men ta denna vikt av de högsta punkterna på bilen. Detta sänker bilens tyngdpunkt, vilket minskar krängning utan att ta till hårdare fjädrar och stötdämpare. Detta är en viktig faktor för lyxig sportbil tillverkare som BMW: s M division, som specialiserat sig på att tillhandahålla maximal hantering prestanda med minimal föraren obehag.
Utseende

Även mest Luddite av traditionalisterna skulle ha svårt att bestrida kolfiber inneboende komplexitet och skönhet som material. Medan kolfibrer själva är svarta eller grå, de är också lätt transparent och skimrar i solen, tänk på en blyerts bly - som också är kol - och du har rätt idé. När det är impregnerat med ett tjockt lager av blank plast, en böjd kolföremål panel den intrikata väv tar på ett visst djup och lyster som är omöjligt att missförstå för något annat än kolfiber. Beviljas, är omålad kolfiber anses vara något av en gauche faux pas i Asien och Europa.
Övriga funktioner

Medan de flesta företag som tillverkar huvor kolfiber gör byten särskiljas från stock då målade, många konsumenter väljer något extra när sprita ut pengar för kol. Många kolfiber kåpor levereras med en eller flera bakåtvända lameller som, bortsett från att titta krati, arbetar för att hålla högt tryck luft från att bygga upp under huven. Högtryck under huven inte bara minskar luftflödet genom kylaren och intercooler, lyfter den också och destabiliserar framför bilen i hög hastighet. Nackdelen med att använda lameller är att de ska låta regn att droppa på motorn om du inte installerar ett regn facket under dem, och de kommer omedelbart peg föraren antingen mycket snabb eller mycket vanföreställningar.


Nackdelar

Kolfiber är betydligt dyrare än stål, inte bara dyrt att köpa, men dyra att åtgärda och lite svårare att underhålla. Polymerharts är inte så svårt som färg, vilket innebär att det kan grop lättare när de träffas med väg skräp och kommer dis över om du inte regelbundet polera det. Den epoxi inte särskilt mycket UV-strålning eller direkt solljus heller, vilket innebär att du måste hålla en UV-resistent vax på det och försöka parkera i skuggan. Även kolfiber kan vara svårare än motsvarande stål, kommer det spricka istället för böj när dess gränser överskrids. Så att "min vän satt på huven" buckla som annars kan dyka ut med en hård smack till botten av plåten hamnar förvandlas till en mycket dyr resa till en mycket dyr Body Shop.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96833.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.