Hur man installerar en Detroit Locker

De flesta fordon använder en "öppen" differential, vilket innebär att strömmen går genom differentierade s redskap via minsta motståndets väg. Detta innebär att när ett däck börjar snurra, alla motorns effekt väg genom det, hålla däcket roterar i en en-hjul utbrändhet. En Detroit locker använder ett system av fjädrar och ratchets som låser hjulen tillsammans när fordonet riktas rakt, men låser förvandlas till en öppen differential i kurvor. Det här jobbet är inte särskilt svårt, men det är inte för nybörjare och kräver antingen några dyra pressar eller en resa till verkstaden för att få vissa delar installerat. Saker du behöver
Impact momentnyckel uttag
Impact, metriska och standard
glidhammare
vice grepp tång, nål nosed och standard
Flathead och Phillips skruvmejslar iphone case spridare
Mätur
H-press
Bearing separator
Seal borttagningsverktyg
Rengöring kranar, en komplett uppsättning
momentnycklar, lb-ft och tum-lb
Bearing demontering och montering pressar
bladmått, full uppsättning
Gear märkning förening
Pinion shim
Brass kulhammare
Visa fler instruktioner
1

bort drivaxlarna från axlarna, sedan skruva isär axelns rör om möjligt. Ta bort locket differential bak och rengör olja, fett och tätningsmaterial från församlingen. Det enda som bör krävas några uttag och en tång om du har en C-clip axel.
2

Ta bort tätningarna utgående axel, axlar stub och lager utgående från differentialhuset med en glidhammare . Addera 3

Ta den differentiella enhetens lageröverfallen med lämplig storlek socket, dra sedan differentialenheten ur huset. Du kan behöva använda ett fall spridare för att undvika skador på aluminium-fallet medan du tar bort mycket tätt passa differentialenhet. Om du använder ett ärende spridare, använd en mätklocka för att säkerställa att du inte sprider det mer än 0,020 tum.
4

bort den ingående axeln oket centrum bult med din mutterdragare, ta sedan bort låsringen med en skruvmejsel och hammare och dra oket av. Ta drevet tätningen växel ingång med ditt sigill borttagningsverktyg att exponera drevet lagret. Om du har en bärande press du kan använda den för att trycka lagret ut, om inte måste du ta den till en verkstad. När lagret är slut, kan du ta bort mellanlägget ligger mellan den och höljet. Dra drevet ut och ha det bakre lagret pressas ut. Skjut krossa ärm från axeln.
5

Kör en rengöring kran genom alla de exponerade skruvhål för att säkerställa korrekt åtdragning på monteringen.
6

Överför din gamla ring redskap eller den nya en av dina val för differential-enheten och den nya pinjongen till pinjongaxeln om det behövs. Medan den förra endast kräver en nyckel eller hylsa, kan denne kräva en resa till verkstaden för att få det nya drevet monteras med en press. Installera den nya krossa hylsan på din pinjongaxeln.
7

Har de nya lager och tätningar från ditt kit presspassning in i fallet och på pinjongen. Montera shims medföljde satsen i drevet lagerhuset och ha den främre drevet lagret trycks i.
8

Skjut pinjongaxeln in i huset från insidan och skruva oket på din pinjongaxeln. Montera oket till de exakta vridmoment specifikationer som tillverkaren själv, oket muttern sätter krossa hylsan på plats och sätter kugghjul pre-load. Över eller under åtdragning kommer att förstöra din församling väldigt snabbt.
9

Sätt de originalräcke shims tillbaka in i huset. Har de nya lagren pressas på ditt skåp enhet (om de kräver pressning) och installera det precis som det gamla kom ut. Om skillnaden bara glider in utan motstånd, så måste du installera tjockare shims för att ställa in lagrets förspänning. Carrier pre-load är inte lika kritisk som drev pre-load, om du är osäker, bara gå lite tjockare tills skillnaden bara glider in när du använder ett fall spridare
10

Vridmoment lagret. mössor till tillverkaren spec med din lb-ft. momentnyckel. Måla ring ytor redskap parning med redskap märkning förening och rotera enheten. En rätt redskap engagemang mönster lämnar en perfekt oval mönster i färgen på tänderna kuggkrans. Om den ovala är centrerad mot botten av tänderna då du behöver ta bort drevet och montera en tjockare shim bakom lagret. En oval mönster centrerat nära toppen av tänderna kuggkrans innebär att du måste installera en tjockare shim drev. Steg dina shims storlekar uppåt eller nedåt med 0,002 tum i taget tills du får rätt engagemang Patten.
11

tillbaka fallet täcker med din med rätt packning sedan bulta rören till huset och skjut axlarna på plats. Detta bör kräva endast en socket set, skiftnycklar och momentnyckel, men du kan behöva för att övertyga kåpan över tapparna med några lätta slag från en kulhammare. Sätt tillbaka axeln tillbaka i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95725.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.