Hur man installerar ett Front Strut Bar på en MK3 Supra

Toyota Supra gjordes 1979-2002. Den tredje generationen Supra, vet också som MK3 Supra, gjordes 1986-1992 och är en populär bas för en anpassad bil. Den Supra tar väl till fjädring förbättringar, och en av de vanligaste tilläggen är installation av en främre fjäderben stag. Under kurvtagning, tornar strut flex, vilket gör att bilen känns mindre exakt och styrningen är mindre direkt och lyhörd. En strut brace förbinder topparna av strut torn med ett styvt stycke av metall, varigenom stärkande chassit och förbättra fjädring stabilitet och styrrespons. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-end skiftnycklar
Fjäderben stag
Visa fler instruktioner
1

Installera fjäderben stag när fordonet är parkerad på en plan, jämn yta. Bilen ska inte lyftas eller stödjas av en domkraft eller pallbockar. Öppna motorns huven
2

. På den tredje generationen Supra, är de övre strut lagerhus bultad top of the strut torn på höger och vänster sida av motorrummet. De strut torn är hålls på plats av tre muttrarna som drar åt på pinnbultarna som sticker igenom strut torn, och som är en del av staganordningen. Nötterna omger mitten på staget.
3

Ta bort muttrarna på toppar av chock torn med en sockel och en spärrfunktion. (Eftersom bilen är parkerad med hjulen på marken och fjädring laddad, finns det ingen risk för chock aggregatet faller ifrån strut torn.) Ställ muttrarna åt sidan så att de inte går förlorade. Om området under och runt muttrarna är fet, torka av den med en trasa och lite rengöringsmedel.
4

Montera stag över reglarna genom att rikta in hålen som borras i stag med dubbar som håller stagenheten till strut torn. Skjut strut ned över reglarna tills den sitter ordentligt mot plåten. Sakta sänka huven för att se till att det inte finns någon interferens mellan stag och huven, och att huven kan stänga och låsa helt.
5

slutföra installationen av stag genom att trä nötterna tillbaka på reglarna och dra åt dem med hylsa och spärrskaft. Om stag är justerbar och har justering nötter i mitten av baren, justera muttern med en öppen nyckel tills båda sidor av stag dras åt mot de motstående strut torn. Dra åt låsmuttern mot justermuttern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95332.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.