Hur hamn & polska ett insugningsrör

Portering och polering en motors insugningsgrenrör är ett viktigt steg i att optimera dess prestanda, särskilt om det är en modifierad motor. Portering är den process där materialet på insugningsröret avlägsnas för att öppna upp och förstora hamnarna medan polering jämnar ut ytan. Båda metoderna optimera luftflödet in i motorn och därmed öka hästkrafter. Jobbet är arbetskrävande och dyrt om du betalar någon att göra det, men det kan göras själv med rätt verktyg och kunskap. Saker du behöver
Portering och polering kit
hylsa och spärrskaft
WD-40
grenrörspackning
Machinist är blått färgämne
Visa fler instruktioner
1

bort insugningsröret från motorn. På moderna bilar här omfattar vanligtvis avlägsnande av flera komponenter för att möjliggöra grenröret tas bort men kommer att variera från bil till bil.
2

Använd en grenrörspackning att avgöra var och hur mycket att porta grenröret. Placera packningen över ytan som passar ihop upp till motorn. Materialet mellan kanten på hålen på packningen och kanten av hålen på grenröret är vad som behöver tas bort.
3

Markera det område som ska avlägsnas med maskinister färgämne eller fästa packningen till grenröret som guide.
4

Avlägsna överflödigt material och öppna upp portarna med en hög hastighet, luftdrivna die grinder och en grov kapning av sten. Flytta skärande stenen konsekvent runt kanten av hamnen, var noga med att inte ta bort material som omfattas av själva packningen. Rengör fördelaren med DW-40 periodiskt för att förhindra Polerverktygen från att få gummerat upp.
5

jämna ut kanterna på porten när materialet avlägsnas med allt högre kuddar grit polering och koner. Jämna till kanterna på öppningen i grenröret för att ge luften en mjuk, progressiv passage.
6

Inspektera insidan av intag skrifter för gjutning märken och grov områden.
7

Ta bort gjutning märken och jämna ut krökar där grenröret ändrar riktning med en grov kapning av sten på die grinder. Detta kommer att främja luftflöde genom grenröret då den rör sig till motorn.
8

polera insidan av insugningsröret med allt finare polering koner. Avsluta polering med 120-slippapper. OBS: Polera inte intag skrifter tills de är helt slät, eftersom detta kommer att hämma atomisering
9

tillbaka insugningsröret i omvänd för borttagning.. Starta bilen och kontrollera tätheten mellan grenröret och motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83396.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.