Hur du justerar en dumpventil

En blow-off ventil är en apparat som används för turbomotorer som hjälper till att kontrollera hur mycket tryck som löper genom systemet. Ventilen släpper trycket på ett kontrollerat sätt för att bevara integriteten i systemet. För att säkerställa att rätt mängd trycket är lättad, måste du justera ventilen så att det inte stramar - orsakar kompressor surge - och att inte förlora - orsakar ett vakuum läcka. Saker du behöver
insexnyckel ställa
Visa fler instruktioner
1

Vrid motorn på och lyssna på dumpventil. Om det är felaktigt justerad, bör du höra antingen en kompressor surge eller en överdriven vakuum läcka (det kommer att låta som luft rusar ut ur ventilen). Kompressor uppsving är ett fenomen där trycket byggs upp i ett turboladdningssystem och har inget där att gå (eftersom ventilen är helt stängd). Trycket avlastas genom att ta den enda möjligheten för det: turboaggregatet kompressorhuset. Ljudet det gör kallas "fladdrar", och är ljudet av trycket laddning stöter de snurrande kompressorhjulet som det undgår systemet. Detta kan skada turboaggregatet över tiden, så det är viktigt att se till att du inte håller ventilen stängd på blow-off ventil.
2

Vrid skruven ventil justering medurs med en insexnyckel tills ventilen är helt stängd. Du borde börja höra en kompressor surge.
3

Vrid justerskruven tillbaka bara tillräckligt långt moturs att uppgången stannar. Även om det enda sättet att optimera prestandan hos din turbo är att få det professionellt inställd på en dynamometer, kommer denna process att ge dig en "grov tune" så att du kan köra fordonet på ett säkert sätt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83280.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.