Gjutjärn Avgassystem: Grenrör Vs. Headers

Byta ett grenrör gjutjärn med en header är en gemensam väg till mer prestanda. Det finns dock några saker att ta hänsyn till innan du gör denna ändring till ett fordon. Prestanda

Den primära fördelen med rubriker över cast grenrör är den ökade prestanda rubriker. Headers flöda mer effektivt än grenrör och tillåta avgaser att lämna motorn snabbare, vilket ökar potentialen för hästkrafter och vridmoment.
Heat

Manifolds producerar mindre värme än headers , som har tunnare väggar på grund av deras rörformade metallkonstruktion. Den extra värmen är inte bra för närliggande mekaniska komponenter eller för prestanda, vilket är varför rubriker är ofta keramiskt belagda eller lindade med header tejp.
Legality

När det gäller utsläpp, får rubriker inte vara lagligt om förorening-kontrollerade fordon. Kontrollera lokala lagar innan du installerar en uppsättning rubriker på en gata fordon.
Noise

rubriker kan vara betydligt bullrigare än grenrör. Gjutjärn grenrör dämpa avgas ljud tack vare sin tunga, tjocka konstruktion. Headers har en tunnväggig konstruktion som överför oljud mycket lättare. Detta kan vara en bra eller en dålig sak, beroende på vad du vill.
Utseende

Headers allmänt anses vara snyggare än grenrör gjutjärn, vilket ser ganska otymplig och oraffinerat jämfört med den eleganta "bunt av ormar" utseendet på en fin nick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95145.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.