Hur Dra de rubriker på en Chevy Truck

Installera en uppsättning av rörformiga rubriker är en populär och hävdvunnen metod att utvinna mer hästkrafter och vridmoment från en Cheva lastbil motor. Genom att låta avgaserna för att lämna motorn snabbare och mer effektivt, går motorn bättre och gör mer kraft. Däremot kan felaktigt åtdragna headers orsaka många problem, inklusive vakuum läckor, höga ljud och även strömavbrott. Åtdragning headers korrekt är en viktig del av att ha en väl fungerande avgassystem. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-ended skiftnycklar
Packning Remover Review Stålborste
Momentnyckel
Jack och pallbockar
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla komponenter som blockerar tillgången till header bultar. Beroende på modell, kan detta innefatta komponenter bränsleinsprutning, tändstift kablar och tändstift, grenrör intag och bränsle koppling.
2

Rengör området att rubrikerna ska monteras mot, med packning remover och en stålborste eller stålull för att avlägsna alla spår av den gamla packningen och all olja och smuts.
3

Innan du installerar och åtdragning av en uppsättning rubriker, se till att det finns en ny packning i Placera på motorn. Det kan vara bra att använda en bit tejp på kanterna på packningen för att hålla den på plats medan du placera rubriker.
4

Skjut rubriker över pinnbultarna på motorn, och sedan gänga muttrarna på bultarna. Om huvudet är fäst med bultar, trä sedan bultarna genom huvudet och in i motorn.
5

Dra åt alla bultar, men dra inte åt dem helt. Hissa upp bilen och placera den säkert på pallbockar.
6

under bilen, fast huvudet till det mellanliggande avgaser. Det sätt på vilket de rubriker fästa till avgaserna varierar från år och modell av din Chevrolet. Rådfråga din verkstadshandbok eller instruktioner som följde med rubriker för särskilda förfaranden. Fäst dessa bultar löst.
7

Flytta tillbaka till motorrummet. Med hjälp av en momentnyckel, gradvis åt bultarna som håller huvudena på plats med tillverkarens rekommenderade vridmoment. Beroende på tillverkare, kan dessa inställningar varierar den 10-12 fot-pounds till så mycket som 20-30 fot-pounds.
8

Dra åt bultarna som håller rubrikerna till mellanliggande avgasröret tillverkarens rekommenderade åtdragningsmoment.
9

Starta bilen och låt den komma upp till arbetstemperatur. Stäng av fordonet och sedan åter kontrollera bultarna för att se till att de fortfarande är åtdragna till rätt moment. Dra åt vid behov. Upprepa denna process tills bultarna stannar ordentligt åtdragna. Dra inte åt bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95135.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.